Ana Bogdan castiga Iasi Open 2023

Sursa foto – www.facebook.com/bcriasiopen

Tenis: Ana Bogdan și-a apărat titlul WTA de la Iași

Ana Bogdan (30 de ani, 49 WTA) și-a trecut în palmares al doilea titlu la WTA Iași Open, după ce a trecut in finala de compatrioata Irina Begu (32 de ani, 31 WTA), scor 6-2, 6-3.

Sportiva din Sinaia a avut nevoie de o oră și 23 de minute pentru a triumfa din nou la turneul ei preferat, adjudecându-și un cec de 13.040 de euro.

Totodată, Ana Bogdan atinge un nou maxim al carierei, urcă pe poziția 39 WTA, în timp ce Irina Begu coboară pe locul 41 WTA și, pentru prima oară în carieră, Ana îi ia fața Irinei în ierarhia mondială.

Cu toate astea, începând de luni, prima „rachetă” a României va fi Sorana Cîrstea (32 WTA), care revine în această ipostază după o pauză de 10 ani!

La festivitatea de premiere, ambele jucătoare au izbucnit în plâns

După ce a primit trofeul, Irina Begu a ținut să mulțumească organizatorilor pentru invitație, apoi antrenorului Victor Crivoi, moment în care nu și-a mai putut stăpâni emoțiile.

„În primul rând, felicitări, Ana! Felicitări pentru acest turneu, pentru ultima perioadă în care ai jucat extraordinar de bine. Felicitări echipei, faceți o treabă foarte bună.

Mulțumesc mult pentru invitație și pentru această primire, m-am simțit extraordinar, chiar dacă azi n-a fost să fie. Îmi pare rău că n-am făcut cel mai bun meci, însă sper că v-ați bucurat de toată această săptămână.

Aș vrea să-i mulțumesc și antrenorului meu, Victor (n.r. – Crivoi). Știu că nu e ușor de lucrat cu mine (n.r. – începe să plângă). Au fost câteva meciuri grele și emoțiile se văd. Vă mulțumesc tuturor pentru această organizare minunată și sper să ne vedem la anul”, a spus Irina Begu.

Apoi, Ana Bogdan a preluat microfonul, cu trofeul in brațe, și a început să detalieze ce înseamnă pentru ea acest titlu câștigat. Prahoveanca, de asemenea, nu a putut să-și stăpânească emoțiile, dar a avut puterea să-și continue discursul.

„Am visat foarte mult la acest moment și mi-am dorit extrem de mult să țin încă o dată acest trofeu în brațe. Iată că am reușit!

Acest trofeu simbolizează puterea mea interioară de a lupta mereu (n.r. – începe să plângă). Ducem lupte pe care puțini le știu, sunt lupte în spatele cortinei, dar pentru mine acest trofeu simbolizează acea putere interioară pe care fiecare dintre noi o avem și pe care trebuie să o scoatem la suprafață. Să arătăm că putem să ne îndeplinim visurile!

Irina, îți doresc din tot sufletul mult succes și, crede-mă, datorită ție am încercat să fiu mai bună azi, să-mi ridic nivelul. Îți mulțumesc din suflet. Cel mai greu moment din viața noastră e acel moment în care trebuie să jucăm una împotriva celeilalte”, a spus Ana Bogdan.

Web design © 2024 Știrea ta