Simona Halep, la US Open 2022

Tribunalul din Londra, precizare despre cazul de dopaj al Simonei Halep

Tribunalul Sports Resolutions a oferit un răspuns oficial jurnalistilor de la Adevărul, după ce Simona Halep încă nu şi-a aflat verdictul în procesul de dopaj. Deşi audierea a avut loc la finalul lunii iunie, verdictul întârzie să apară.

Simona Halep este în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj, verdict care ar fi trebuit să fie făcut public la jumătatea lunii iulie. Din octombrie, românca este suspendată şi nu a mai putut evolua în niciun meci.

Reacția oficială din partea instanţei, după ce Simona Halep nu şi-a aflat încă verdictul în procesul de dopaj

La mai bine de o lună de la procesul de dopaj al Simonei Halep, instanţa a transmis faptul că nu poate comenta niciun aspect cu privire la audierea româncei, şi nu a prezentat niciun motiv pentru întârzierea verdictului.

Sport Resolutions a dat însă asigurări că şi în cazul Simonei Halep, se respectă aceleaşi proceduri ca şi în cazul altor sportivi.

„Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment”, se arată în raspunsul oferit celor de la adevărul.ro.

Simona Halep a fost audiată timp de două zile, pe 28 şi 29 iunie, la tribunalul Sports Resolutions de la Londra. Românca a pledat nevinovată în faţa juriului, şi a susţinut faptul că nu a consumat, în mod intenţionat, substanţe interzise.

La testele anti-doping efectuate la US Open 2023, Halep a fost depistată cu Roxadustat, iar de atunci a fost suspendată provizoriu.

În prezent, fostul lider WTA ocupă poziţia a 56 în lume. Însă, Halep va ieşi din top 500 WTA după turneul de la Montreal, unde are de apărat 900 de puncte, ca urmare a faptului că anul trecut a câştigat competiţia din Canada.

Totodată, Halep va fi ştearsă din clasamentul WTA după US Open 2023, asta în cazul în care nu îşi va afla verdictul din partea judecătorilor şi va putea evolua la ediţia din acest an.

Web design © 2024 Știrea ta