Scenetă din filmul Barbie

Barbie intră în istoria cinematografiei cu încasări record

După al doilea weekend de la lansare, Barbie, regizat de Greta Gerwig a intrat în istoria cinematografiei ca fiind filmul cu cele mai mari încasări regizat de o femeie.

Până de curând, Patty Jenkins deținea recordul încasărilor pentru un film regizat de o femeie, cu pelicula Wonder Woman, din 2017, cu un total de 822,8 milioane de dolari la box office.

Ca o comparație, în primul weekendul de la lansare, reprezentarea păpuşii emblematice a companiei Mattel a încasat 775 de milioane de dolari în întreaga lume.

Barbie deține și recordul pentru weekendul cu cele mai mari încasări și pentru o femeie regizor. Înainte de a lucra la Barbie, Gerwig a fost cunoscut pentru că a lucrat la drame precum Lady Bird și Little Women.

Filmul o înfățișează pe Barbie, interpretată de Margot Robbie, făcându-și drum în lumea reală. După ce a văzut cum este realitatea, Ken (Ryan Gosling) și Barbie se întorc în Barbieland cu opinii diferite despre ce ar trebui să se schimbe lumea lor.

Când a vorbit despre realizarea filmului, Margot Robbie a avut inițial teamă să joace rolul principal. La citirea scenariului, Robbie a crezut că povestea este puternică, dar a fost îngrijorată că studioul nu l-ar accepta din cauza conținutului.

Producătorul de jucării Mattel a avut săptămâna trecuta un profit surpriză în al doilea trimestru în urma lansării filmului, CEO-ul Ynon Kreiz declarând analiştilor că Mattel îşi va extinde jucăriile şi produsele asociate „Barbie” în a doua jumătate a anului 2023.

Lansarea lui Barbie vine și alături de lansarea celei mai recente epopee a lui Christopher Nolan, Oppenheimer, care urmărește povestea omului din spatele bombei atomice.

Ambele au fost lansate în aceeași zi, iar vânzările combinate au realizat cel mai mare weekend de lansare al anului până acum, Oppenheimer încasând 412 milioane de dolari în box office-ul global. Oppenheimer a depăşit deja încasările celor două producţii anterioare ale lui Nolan, „Tenet” (365 de milioane de dolari) şi „Batman Begins” (373 de milioane de dolari).

Web design © 2024 Știrea ta