Gabriel Toncean

Gabriel Toncean, vicepreședinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport

Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), a fost numit, miercuri, în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Imediat după apariţia deciziei, Gabriel Toncean a anunţat că după 10 ani de conducere a Federaţiei Române de Culturism şi Fitness se desparte de cel mai important proiect profesional de până acum şi răspunde unei noi provocări, în noua sa calitate de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Totodată, Gabriel Toncean, membru al Partidului Liberal, a renunțat și la funcția de consilier local al Municipiului Reghin, unde s-a născut.

Toncean „Un cec în alb pe care sunt obligat să-l onorez”

„A venit vremea unui nou început. Sportul şi performanţa sunt actul de credinţă pe care m-am străduit să-l onorez cu toată forţa şi încrederea de care am fost şi sunt capabil. Azi, după 10 ani de conducere a Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, împrejurările şi viaţa mă obligă să mă despart de cel mai important proiect profesional de până acum şi să răspund unei noi provocări: numirea pe care tocmai am primit-o în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Am acceptat această numire, deoarece reprezintă un cec în alb pe care sunt obligat să-l onorez. Sportul românesc trebuie să urce pe o nouă treaptă şi să-şi adjudece statutul de portdrapel al intereselor naţionale ale României! E un proiect nou, pe care mi-l asum ca pe o datorie faţă de toţi cei care continuă să creadă în viitorul sportului românesc şi pentru care orice sportiv, performer sau nu, înseamnă de fapt România!”, a arătat Gabriel Toncean pe Facebook.

Noul vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport a precizat că s-a străduit să înţeleagă fenomenul sportiv din ultimii ani, nu doar din ţara noastră, ci şi internaţional, şi că sportul trebuie să devină o prioritate a oricărei guvernări din România prezente sau viitoare.

El a ţinut să aducă mulţumiri inclusiv colegilor din Federaţia Română de Culturism şi Fitness, împreună cu care a reuşit cele mai importante rezultate ale carierei sale şi anume cucerirea titlurilor de campioni europeni în 2022 şi 2023.

Web design © 2024 Știrea ta