Turneul celor 4 Trambuline: Granerud castiga si la Garmisch

Halvor Egner Granerud continua forma foarte buna in Turneul celor 4 Trambuline si si-a marit sansele pentru realizarea Grand Slam-ului, dupa ce a castigat si etapa a II-a, la Garmisch-Partenkirchen.

A treia etapa se va desfasura la Innsbruck, in Austria, unde Granerud este cotat cu 2.45, la Unibet, sa bifeze si al treilea succes, in vreme ce Dawid Kubacki, liderul in clasamentul general al Cupei Mondiale, beneficiaza de cota 3.75 pentru primul sau succes la competitia ce se desfasoara la cumpana dintre ani.

Norvegianul a sarit ultimul in mansa a doua dupa ce a fost lider in prima mansa, reusind la final sa fie singurul saritor care a adunat peste 300 de puncte, cu un punctaj total de 303,7 puncte. Dupa ce a scapat de schiuri, Granerud a sarbatorit in stilul lui Erling Haaland, din perioada in care atacantul aflat acum la Manchester City juca in Bundesliga, la Borussia Dortmund.

„In urma cu doi ani, eram intr-o foarte buna aici, la Garmisch si atunci m-am gandit sa sarbatoresc precum Haaland. Era un fel de rege in Germania in acea perioada. Dar am ajuns pe locul al doilea, dupa Kubacki. Asa ca de atunci am asteptat momentul ideal sa sarbatoresc asa”, a recunoscut Granerud.

Cu sarituri de 140 de metri si 142 de metri, norvegianul l-a devansat cu 6,4 puncte pe al doilea clasat, Anže Lanišek, in vreme ce polonezul Dawid Kubacki a completat podiumul, pentru a doua oara consecutiv.

A sarit dezbracat de pe trambulina la Oslo

Pana sa ajunga o vedeta in Cupa Mondiala la sarituri cu schiurile, Halvor Egner Granerud s-a evidentiat printr-o iesire excentrica. La 16 ani, Halvor a decis sa sara gol pe trambulina Midtstubakken din Oslo.

Granerud trebuia sa participe la Cupa Norvegiei de la Molde, „dar din cauza vremii nefavorabile, evenimentul a fost anulat”, dupa cum a relatat nrk.no la vremea respectiva.

Totusi, alaturi de alti doi prieteni, Granerud a ramas sa se distreze pe trambulina: „Atunci am avut o idee usor diferita. Un prieten si cu mine am sarit 60 de metri in tandem. Din cauza caldurii, am sarit cu tot mai putine haine. Apoi mi-a venit ideea, de ce sa nu sar complet gol?”.

Nu numai ca a zburat nud pe trambulina, dar unul dintre prieteni a filmat toata actiunea. in scurt timp, video-ul a fost vazut atunci de aproape 100.000 de persoane.

Web design © 2024 Știrea ta