Turul Franței 2023: Vingegaard se impune categoric în fața lui Pogacar, la contratimp

Primul și singurul contratimp din Turul Franței 2023 a fost adjudecat de Jonas Vingegaard de o manieră categorică și rutierul echipei Jumbo Visma și-a consolidat tricoul galben provizoriu în clasamentul general.

Danezul i-a luat peste un minut și jumătate slovenului Tadej Pogacar (UAE), care a terminat etapa pe locul 2, și a luat o opțiune serioasă pentru a duce tricoul galben până la Paris. Podiumul zilei a fost completat de Van Aert, care a avut un timp cu aproape 3 minute mai slab decât învingătorul, colegul său de echipă.

Vingegaard a început fuliminant și la al doilea cronometraj intermediar avea un timp cu 31 de secunde mai bun decât Pogacar. Finalul traseului a fost în permanentă ascensiune, iar slovenul a decis să schimbe bicicleta, pierzând alte câteva secunde importante. Ecartul a continuat să crească și la penultimul cronometraj intermediar Vingegaard avea peste un minut în fața lui Pogacar.

Mai mult, în ultimii 3 kilometri danezul a zburdat și a terminat cursa cu un minut și 38 de secunde mai repede decât Tadej Pogacar, care a terminat etapa pe locul doi.

Așadar, Jonas Vingegaard a obținut prima sa victorie în acest Tur al Franței, dar mai important este că și-a mărit serios avansul față de Tadej Pogacar în fruntea clasamentului general. Acum, danezul are un minut și 48 de secunde în fața marelui său rival și trebuie doar să reziste atacurilor din ultimele etape montane pentru a câștiga al doilea tricou galben consecutiv.

Miercuri va avea loc „Etapa Regină” din Turul Franței 2023 în care Pogacar va fi obligat să atace pentru a mai spera că poate întoarce lucrurile în favoarea sa.

Traseul dintre Saint-Gervais Mont-Blanc și Courchevel măsoară doar 165,7 kilomketri, dar este infernal. În prima parte a cursei vor fi două cățărări de categoria 1, urmate de o cățărare de categoria a 2-a, care va fi doar încălzirea pentru o „specială”, care se va termina cu circa 7,5 kilometri înainte de finish.

După această rundă, la Unibet, Jonas Vingegaard are cota 1.09 să-și păstreze tricoul galben la final, în vreme ce Tadej Pogacar are cota 9.00.

Web design © 2024 Știrea ta