Wimbledon 2023: Carlos Alcaraz este noul campion, după o finală epică cu Novak Djokovic

Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP) l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 2 ATP) în finala Wimbledon 2023, cu scorul de 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4. 

Primul set i-a aparținut lui Novak Djokovic, sârbul reușind să intre mai bine în partidă. Nole a câștigat primele 5 game-uri ale întâlnirii, reușind să se impună cu 6-1.

În setul secund, lucrurile s-au echilibrat, în ciuda startului foarte bun luat de Alcaraz, care a bifat primul său break. Djokovic s-a redresat imediat și a egalat scorul, iar setul avea să fie decis în tie-break.

Sarbul a avut prima minge de set, la 6-5, însă din acel moment totul s-a prăbușit pentru el, iar Alcaraz și-a adjudecat setul spre surprinderea tuturor.

În setul trei. tot Alcaraz a început mai bine, din nou cu un break devreme, dar sârbul nu a mai revenit rapid. Mai mult, Djokovic a părut că abandonează, pentru moment, lupta pentru a reveni cu forțe proaspete în setul următor, iar Alcaraz s-a impus cu 6-1.

În setul următor, cei doi au mers cap al cap până la 3-2 pentru Nole, care a reușit un break. Alcaraz a început să greșească neforțat, iar sârbul avea să ducî finala în decisiv, după un nou break, scor 6-3.

În ultimul set, bătălia avea să fie si mai spectaculoasă, în ciuda nivelului tot mai scăzut pe care îl arăta Djokovic. Alcaraz a bifat break-ul, după primele două gameuri, care avea să fie cel decisiv, spaniolul punând punct finalei cu 6-4.

Astfel, Carlos Alcaraz a devenit al 3-lea jucător din Era Open care cucerește titlul la Wimbledon înainte să împlinească 21 de ani, după Boris Becker și Bjorg.

Mai mult, Alcaraz a pus punct seriei de 32 de victorii pe care Djokovic o avea la Wimbledon. Pe Arena Centrală, sârbul legase 45 de partide câștigătoare.

Cât despre Djokovic, sârbul a devenit jucătorul cu cele mai multe finale de Grand Slam pierdute, 12.

Web design © 2024 Știrea ta