Inter Miami l-a prezentat oficial pe Messi: „Da, băieți! Ne vedem în Miami”

Lionel Messi a fost prezentat oficial, sâmbătă, 15 iulie, la Inter Miami, noua sa echipă începând din această vară.

Argentinianul a anunțat decizia de a semna cu americanii acum câteva săptămâni, dar anunțul oficial din partea clubului a venit abia astăzi.

Campionul mondial s-a despărțit de Paris Saint-Germain în această vară, când i-a expirat contractul. Deși avea ofertă și de la FC Barcelona, Messi a transmis că și-ar fi dorit să se întoarcă, însă situația economică a clubului catalan continuă să pună probleme, iar el nu a vrut să riște să ajungă într-o situație similară ca cea trăită în urmă cu doi ani, când a fost obligat să plece de la clubul de suflet.

Messi va purta tricoul cu numărul 10 și a apărut pentru prima dată în culorile noii sale echipe.

Clubul a postat un video de prezentare cu starul argentinian cu 7 Baloane de Aur în palmares. „Da, băieți! Ne vedem în Miami„, a fost mesajul scurt transmis de legenda Barcelonei.

Lionel Messi va debuta la Inter Miami în a doua jumătate a lunii iulie, în cadrul unui turneu amical. Cel mai probabil, primul meci al argentinianului în tricoul noii echipe va fi pe 21iulie, în duelul cu mexicanii de la Cruz Azul.

Despre clubul Inter Miami

David Beckham patronează clubul din Florida. Englezul a jucat în MLS la echipa LA Galaxy între 2007 și 2012. Perioada petrecută de Beckham în Los Angeles, unde locuiesc multe vedete de cinema, paparazzi și celebrități, a contribuit la consolidarea faimei sale în SUA.

Beckham a ajutat la înființarea clubului Inter Miami, în 2018, împreună cu investitorii Jorge Mas și Jose Mas. Beckham a declarat că o vede pe Inter Miami ca pe un „focar” de tinere talente locale.

Inter Miami nu a înregistrat rezultate notabile în primele 3 sezoane

Inter Miami nu a reușit să obțină rezultate satisfăcătoare în cele peste trei sezoane petrecute în campionat

În actuala campanie, se află pe ultimul loc în Conferința de Est, cu 18 puncte în 21 de meciuri. Cel mai bun sezon al lui Inter a fost în 2022, când a terminat pe locul 6, dar a fost eliminată în primul tur al playoff-ului.

MLS este împărțit în două conferințe bazate pe regiuni geografice ale căror echipe de top se întâlnesc la sfârșitul sezonului regulat pentru un turneu eliminatoriu. De asemenea, în MLS nu există retrogradare sau promovare – și nici măcar o ligă secundară.

Inter Miami și-a demis antrenorul principal Phil Neville la începutul lunii iunie, după o serie de rezultate negative.

Web design © 2024 Știrea ta