Marketa Vondousova, campioană la Wimbledon 2023

Marketa Vondrousova dă toate calculele peste cap și câștigă titlul la Wimbledon

Marketa Vondrousova (Cehia, 24 de ani) a câștigat titlul la Wimbledon, după o finală disputată în compania lui Ons Jabeur (Tunsia, 28 de ani), cu scorul de 6-4, 6-4.

Pentru Vondrousova este primul titlu de Grand Slam, în vreme ce pentru Jabeur este a treia finală de Grand Slam pierdută, după edițiile din 2022 ale US Open și Wimbledon.

Odată cu acest uriaș succes, Marketa Vondrousova a devenit prima jucătoare din Era Open care se impune pe iarba londoneză fără a fi cap de serie și va urca în Top 10 WTA începând de luni.

Jabeur a început partida mult mai bine și părea că va câștiga primul set fără mari probleme, însă ceva s-a rupt în jocul tunisiencei la mijlocul actului.

Favorita finalei a ajuns rapid la 2-0, dar imediat s-a văzut egalată. Jabeur a făcut din nou break-ul și s-a desprins la 4-2. Din nou Vondrousova a găsit puterea de a reveni, iar din acest moment jocul lui Jabeur s-a rupt total, nereușind să mai câștige vreun game în primul set, cehoaica impunându-se cu 6-4.

În aceste condiții, setul 2 a început perfect pentru Marketa, care a făcut break-ul chiar în primul game. A urmat la serviciu și a ajuns rapid la 40-0, când Ons a găsit puterea să revină și a trecut la conducerea setului.

Mai mult, Jabeur a facut break și scorul arăta 3-1 în favorea ei, însă la fel ca și în setul inaugural, nu a reușit să-și controleze emoțiile și s-a văzut imediat egalată. După două gameuri câștige de ambele părți, Vondrousova a fost mai stăpână pe situație și a bifat break-ul decisiv, după care a fructificat a doua minge de meci pe prorpriul serviciu.

Finala masculină de la Wimbledon, Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, va avea loc duminică, 16 iulie, începând cu ora 16:00, sârbul având cota 1.57, la Betano, pentru adjudecarea trofeului celui de-al 24-lea Grand Slam, în vreme ce spaniolul beneficiază de cota 2.45 pentru al doilea său Grand Slam din carieră.

Web design © 2024 Știrea ta