Wimbledon 2023: Alcaraz – Djokovic, finala masculină

Carlos Alcaraz (1 ATP) și Novak Djokovic (2 ATP) vor juca în finala masculină de la Wimbledon 2023, după ce în urmă cu o lună disputau semifinala de la Roland Garros.

Novak Djokovic, (Serbia, 36 de ani) a fost primul jucătoar calificat în finala de la All England Club, după o semifinală dominată cap-coadă în fața lui Jannik Sinner (Italia, 21 de ani), terminat în trei seturi, 6-3, 6-4, 7-6 (4).

Astfel, sârbul va juca a treia finală de Grand Slam din acest an, după cele două câştigate la Australian Open şi Roland Garros. Mai mult, Djokovic va lupta pentru cucerirea celui de-al 9-lea său titlu pe iarba londoneză, performanţă cu care ar egala recordul de succese în această competiţie, deţinut de elveţianul Roger Federer.

35 de finale de Grand Slam pentru Djokovic

Odată cu succesul împotriva lui Sinner, Djokovic a devenit tenismenul cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam, ajungând la borna 35. El a întrecut-o pe Chris Evert, alături de care se afla la egalitate înainte de duelul din semifinalele de la All England Club.

În cea de-a doua semifinală, Carlos Alcaraz (Spania, 20 de ani) l-a învins pe Daniil Medvedev (Rusia, 3 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-3, și va disputa marea finală la doar a treia sa participare în turneu.

Alcaraz – Djokovic, finala masculină de la Wimbledon 2023

Acest duel dintre Alcaraz și Djokovic va marca o premieră după 8 ani la Londra. Finala de duminică va fi prima din 2015 încoace în care se vor înfrunta primii doi capi de serie. În urmă cu 8 ani, protagoniștii ultimului act au fost Djokovic, favoritul nr. 1, și Roger Federer, cap de serie nr. 2, când sârbul s-a impus în 4 seturi.

De două ori am avut parte de duelul Alcaraz – Djokovic, victoriile fiind impartite. Spaniolul câștiga semifinala Mastersului de la Mdrid, în 2022, scor 6-7 (5), 7-5, 7-6 (5), în vreme ce sârbul avea să-și ia revanșa în semifinala de la Roland Garros, din acest an, scor 6-3, 5-7, 6-1, 6-1.

Finala masculină de Wimbledon 2023, Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, se va juca duminică, 15 iulie, de la ora 16:00, sârbul având cota 1.57, la Betano, pentru adjudecarea trofeului celui de-al 24-lea Grand Slam, în vreme ce spaniolul beneficiază de cota 2.45 pentru al doilea său Grand Slam din carieră.

Web design © 2024 Știrea ta