Turul Italiei 2023: Dublă pentru Nico Denz și schimbare de lider

Nico Denz (Bora) a câștigat etapa a 14-a din Giro, la sprint, din evadare, devansându-i pe Derek Gee și Alberto Bettiol, după 194 de kilometri, o etapă disputată intre localitatile Sierre și Cassano Magnago.

Germanul Denz s-a impus la foto-finish în faţa canadianului Derek Gee (Israel Premier Tech), obţinând a doua sa victorie de etapă în actuala ediţie din Giro, după cea înregistrată joi, la Rivoli.

După acest succes, Bruno Armirail (Groupama-FDJ) a venit la 53 de secunde și l-a întrecut pe Geraint Thomas, în clasamentul general, devenind primul francez, după Laurent Jalabert (1999), care îmbracă tricoul roz în Turul Italiei.

Armirail are un avans în fruntea clasamentului general de 1 min 41 sec peste britanicul de la Ineos, sosit la 21 de minute de câștigătorul rundei, în vreme ce principalul favorit, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) este acum al treilea. În aceste condiții, Primoz Roglic este cotat cu 1.72 la victoria finală, la Betano, în vreme ce Geraint Thomas beneficiază de cota 3.00 pentru aceeași performanță.

Se pare că atât Ineos, cât și Jumbo-Visma au ales o abordare mai precaută, protejând rutierii importanți pentru rundele cu adevărat dificile, etapa aceasta și cea anterioară desfășurându-se pe ploaie.

Până acum, 44 de cicliști au abandonat cursa, mulți prin Covid 19, inclusiv Tao Geoghegan Hart, de la Ineos, ieșit din cursă în etapa a 11-a, suferind o fractură de șold după un accident pe o coborâre, pe ploaie.

Duminică este programată etapa a 15-a, între Seregno şi Bergani, pe distanţa de 195 km, cu 4 cățărări, una de catoria I, restul de categoria a II-a.

Web design © 2024 Știrea ta