Turul Italiei: Nico Denz, la cea mai importantă victorie a carierei

Etapa a 12-a din Turul Italiei a fost, din nou, una favorabilă evadării, iar Nico Denz (Bora) a fost cel mai puternic, impunându-se în final la un sprint în 3, urmat de Tom Skujins (Trek Segafdredo) și Sebastian Berwick (Israel Premier Tech).

Aceasta este doar a 4-a victorie din cariera lui Denz și de departe cea mai importantă. Mai mult, este a doua victorie consecutivă a unui rutier german în această ediție a Marelui Tur.

Așadar, Turul Italiei a ajuns la poalele Alpilor, în etapa cu numărul 12, de 179 km, între Bra și Rivoli. Etapa părea una perfectă pentru evadare, aceasta s-a format destul de greu, multe echipe dorind să intre în acesta.

Într-un final, în evadare au plecat 30 de rutieri printre care s-au numărat Mads Pedersen, Michael Matthews aceștia având ca obiectiv punctele de la sprintul intermediar, iar pentru victoria de etapă au plecat Toms Skujiņš, Ilan Van Wilder, Alberto Bettiol, Sepp Kuss, Stefano Oldani, Patrick Konrad sau Bauke Mollema.

Din grupul evadaților s-au detașat Denz, Tonelli, Berwick și Skujiņš, aceștia având peste două minute avans față de ceilalți, o mare parte din cursă. Nico Denz, Toms Skujiņš și Sebastian Berwick s-au desprins pe cățărarea finală, iar Nico Denz s-a impus la sprintul final.

Favoriții nu au forțat nici de această dată și au sosit la peste 8 minute față de câștigătorul etapei, iar în Top 10 nu au avut loc schimbări. În continuare, Primoz Roglic este cotat cu 1.65 la victoria finală, la Netbet, în vreme ce Geraint Thomas beneficiază de cota 3.25 pentru aceeași performanță.

Vineri, etapa a 13-a va avea loc pe distanţa de 199 km, între localităţile Borgofranco d’Ivrea şi Crans-Montana. Până la finalul în cățărare, plutonul va avea de trecut două ascensiuni, Great St Bernard (26 km cu 5.0% pantă medie) și Croix de Coeur (15 km cu aproximativ 9%). Cățărarea finală de la Crans-Montana, în Elveția, are 13 km cu o înclinare medie de de 7%.

Web design © 2024 Știrea ta