Turul Italiei 2023: Remco Evenepoel îmbracă primul tricou roz

Belgianul Remco Evenepoel, principalul favorit la câștigarea Turului Italiei 2023, a câștigat etapa contratimp care a deschis primul Mare Tur al sezonului.

A 106-a ediție a Turului Italiei a început, sâmbătă, cu un contratimp individual, între localitătile Fossacesia Marina și Ortona, pe o distanță de 19,6 kilometri.

Rutierul echipei Soudal-Quick Step, dublul câștigător al Liege-Bastogne-Liege, a parcurs traseul în 21 de minute și 18 secunde, cu 22 de secunde în fața italianului Filippo Ganna de la INEOS.

Podiumul etapei a fost completat de portughezul Joao Almeida de la UAE Emirates, rutier mai lent cu 29 de secunde în raport cu campionul mondial pe șosea din 2022.

Slovenul Primoz Roglic, de asemenea unul dintre favoriții la victoria finală în Turul Italiei, a încheiat al 6-lea, fiind devansat cu 43 de secunde de principalul său rival.

Evenepoel este și câștigaătorul Turului Spaniei, în 2022, devenind la acel moment primul belgian care a triumfat într-un Mare Tur după 44 de ani. Rutierul în vârstă de doar 23 de ani a cucerit apoi titlul mondial la Wollongong, în Australia.

Turul Italiei continuă, duminică, atunci când este programată etapa a 2-a, între Teramo și San Salvo, o manșă de 202 kilometri, cu două cățărări de categoria a 4-a pe traseu, Mads Pedersen având cota 2.90 pentru câștigarea rundei, la Betano, urmat de Fernando Gaviria și Kaden Groves, ambii cu cota 4.20 pentru aceeasi performanță.

Web design © 2024 Știrea ta