UE schimbă regulile pentru Pornhub, XVideos și Stripchat

UE schimbă regulile pentru Pornhub, XVideos și Stripchat

Uniunea Europeană a adăugat companiile de conținut pentru adulți – Pornhub, Stripchat și XVideos – pe lista unor reglementări stricte în conformitate cu noile norme privind conținutul online, a declarat miercuri șeful industriei din blocul comunitar, Thierry Breton, potrivit Reuters.

Noile reguli, cunoscute sub numele de Actul privind serviciile digitale (Digital Services Act – DSA), impun companiilor să efectueze o gestionare a riscurilor, să se supună unui audit extern și independent și să transmită date către autorități și cercetători.

În aprilie, UE a inclus cinci filiale ale Alphabet (Google), două unități ale Meta Platforms, două afaceri ale Microsoft și AliExpress – Alibaba printre cele 19 companii care intră sub incidența respectivelor norme.

UE schimbă regulile pentru Pornhub, XVideos și Stripchat

UE schimbă regulile pentru Pornhub, XVideos și Stripchat

Aceste companii vor trebui să facă mai mult pentru a combate dezinformarea, să ofere o mai multă protecție și posibilități de alegere utilizatorilor și să asigure o siguranță sporită pentru copii, în caz contrar riscând amenzi de până la 6% din cifra lor de afaceri globală.

„Pornhub, Stripchat și XVideos îndeplinesc pragurile de utilizatori pentru a intra sub incidența unor obligații DSA mai stricte. Crearea unui mediu online mai sigur pentru copiii noștri este o prioritate în materie de aplicare a legii în cadrul DSA”, a declarat Breton.

Pornhub, companie cu sediul în Canada, a transmis printr-un comunicat de presă că a avut 33 de milioane de beneficiari medii lunare ale serviciului în Uniunea Europeană până la 31 iulie, calculat în ultimele șase luni.

CITEȘTE ȘI CU CÂT S-A VÂNDUT O MASCĂ RARĂ, CUMPĂRATĂ PE NIMIC. TRIBUNALUL A DECIS TOTUL

DSA acoperă companiile cu peste 45 de milioane de utilizatori ca fiind platforme online foarte mari.

Desemnarea se poate baza nu doar pe numărul de utilizatori raportat de companie, ci și pe informații de la terți sau surse alternative, a declarat un înalt oficial al Comisiei. Comisia poate face o astfel de clasificare dacă are certitudinea rezonabilă că aceste companii îndeplinesc pragul, a adăugat oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Web design © 2024 Știrea ta