UEFA a exclus-o pe Juventus din Europa! Cine îi va lua locul

Juventus Torino a fost exclusă de UEFA pentru un an din cupele europene, după ce torinezii au încălcat normele fair-play-ului financiar.

De asemenea, Juventus a primit și o amendă severă, in valoare de 20 de milioane de euro. Jumătate din sumă va trebui achitată imediat, în timp ce celalată ar putea fi anulată, cu condiția ca Juventus să nu încalce nicio regulă a fair-play-ului financiar în următorii 3 ani.

Vestea nu este o surpriză, presa italiană anunțând încă de acum câteva săptămâni că șefii lui Juve au făcut un pact cu UEFA în acest sens.

Pe 9 iulie, presa din Italia anunța că Juventus a recunoscut acuzațiile de încălcare a normelor financiare și a făcut un pact cu UEFA pentru ca pedeapsa să fie aplicată în sezonul 2023-2024.

Decizia finală a venit astăzi, 28 iulie, iar UEFA a anunțat că Juventus a fost oficial exclusă din Conference League, unde urma să evolueze, după ce a terminat sezonul pe locul 7.

În urma deciziei UEFA, locul lui Juventus în Conference League va fi luat de Fiorentina, care a terminat sezonul trecut pe locul 8 în Serie A. Toscanii au jucat finala Conference League din acest an, pierdută cu 1-2 contra celor de la West Ham United.

Neregulile comise de Juventus

Procurorii au identificat la Juventus practica “schimburilor false” de jucători: vânzări încrucişate cu alte cluburi, fără a face schimb de bani, dar care permit înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ, pentru a-l îmbunătăți.

Magistraţii au cuantificat aceste câştiguri de capital fictive la aproximativ 155 de milioane de euro, pentru transferuri făcute în perioada 2018 – 2021. Au fost descoperite 42 de astfel de transferuri!

De asemenea, clubul ar fi ascuns investitorilor săi existenţa unor acorduri private cu jucători, printre care și portughezul Cristiano Ronaldo, pentru a putea amâna plata anumitor salarii.

Web design © 2024 Știrea ta