UEFA Nations League 2023: Croația – Spania, marea finală

Croația o va înfrunta pe Spania în marea finală a UEFA Nations League 2023 (Liga Națiunilor), meci programat în această seară, de la 21:45, pe Stadionul De Kuip din Rotterdam.

Finala va pune capăt celei de-a treia ediții a Nations League, precedentele fiind câștigate de Portugalia (2019) și Franța (2021).

Croația s-a calificat în ultimul act al competiției după ce a învins-o pe Olanda cu scorul de 4-2. Croații au fost conduși cu 1-0, după golul înscris de Malen în prima repriză, dar au trecut în avantaj după golurile marcate de Kramaric și Pasalic.

În minutul 90+6, olandezii au marcat golul egalizator prin Lang, însă, în prelungiri, Petkovic și Modric au înscris și au trimis-o pe Croația în finală.

În ceea ce o privește pe Spania, Furia Roja s-a calificat după ce a învins-o pe Italia cu scorul de 2-1.

După ce au deschis scorul în minutul 3 prin Pino, spaniolii au fost egalați după doar câteva minute, după ce Immobile a înscris de la 11 metri. Pe final de meci, Joselu a marcat golul calificării.

Ultima oară, cele două reprezentative s-au întâlnit în optimile de finală ale EURO 2020, când Spania s-a impus cu 5-3.

Echipele probabile

Croaţia: Livakovic – Juranovic, Sutalo, Vida, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacevic – Pasalic, Kramaric, Ivanusec.

Spania: Unai Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Jordi Alba – Rodri, Fabian Ruiz – Asensio, Gavi, Yeremy Pino – Morata.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în vreme ce Croația este cotată cu 2,60 sa obțină trofeul, iar Spania, 1.50 pentru aceeasi performanță.

Finala mică se va juca între Olanda și Italia, de la ora 16:00.

Web design © 2024 Știrea ta