Un român a lovit industria pariurilor sportive

Un român a lovit industria pariurilor sportive. Fotbaliști români sunt suspectați de meciuri trucate. 196 de țări, alertate de INTERPOL

Un român este acuzat de autorităţile din Spania că a fraudat industria pariurilor sportive. Complice i-a fost un jucător bulgar, Yavor Ivanov Andreev, care locuia şi el în Spania.

Cu antene gigant şi coduri de transmitere a feed-urilor luate de la iranieni, românul ar fi reuşit să „anticipeze” rezultate de la marile competiţii sportive, inclusiv de la Cupa Mondială din Qatar.

Gruparea pe care o conducea românul Bogdan Ionuţ Vorovenci a câştigat sume fabuloase şi din aranjarea unor meciuri cu mai mulţi fotbalişti români.

Anchetatorii din Spania au descoperit reţeaua care ar fi reuşit să păcălească lumea pariurilor. Gruparea a fost monitorizată încă din 2020, cu ajutorul Interpol, a transmis ministerul Finanţelor şi Funcţiei Publice din Spania. Operaţiunea poliţiştilor, care a primit numele de cod Mursal – Profetul, a pus în alertă 196 de ţări.

Şase fotbalişti români sunt suspectaţi de meciuri trucate

Membrii ei aveau două modalităţi prin care ar fi câştigat sume fabuloase. În primul rând, liderul grupării ar fi corupt mai mulţi fotbalişti români, de la diverse echipe din ţara noastră. Şase jucători din Liga a III-a, scriu jurnaliştii de la El Pais.

Cu alte cuvinte au aranjat meciuri cu sportivii. Era stabilit de dinainte rezultatul sau o anumită circumstanţă, iar apoi pariurile se făceau în masă, online, în Spania.

CITEȘTE ȘI CU CÂT S-A VÂNDUT O MASCĂ RARĂ, CUMPĂRATĂ PE NIMIC. TRIBUNALUL A DECIS TOTUL

Un român a lovit industria pariurilor sportive
Bulgarul Yavor Ivanov Andreev, spaniolul Juan Gayá Salom si românul Bogdan Ionut Vorovenci

Gruparea decoda semnalul video cu coduri de la iranieni

O altă modalitate folosită era piratarea semnalului transmis prin satelit de la marile competiţii.

Acest modus operandi a fost folosit în principal în ligile de fotbal din Asia și America de Sud, Liga Națiunilor UEFA, Bundesliga, Cupa Mondială Qatar 2022 și turneele de tenis ATP și ITF.

Codurile de acces pentru feed-uri erau luate de la iranieni iar rețeaua folosea antene satelit cu diametrul de 2,40 metri – mai mult decât dublu față de dimensiunea obișnuită. O astfel de antenă ar fi fost găsită chiar în oraşul Cabanillas del Campo, la locuinţa presupusului lider, un român, au dezvăluit autorităţile din peninsula iberică.

Bogdan Ionuţ Vorovenci reuşea astfel să transmită locotenenţilor săi informaţia cu 20 de secunde sau chiar cu două minute înainte ca ea să ajungă în casele de pariuri. Cu alte cuvinte, vedea înaintea tuturor cine şi cum dădea un gol, de exemplu, iar oamenii săi pariau pe asta. Avea şi un om în interiorul unei mari case de pariuri din Spania dar şi un important influencer, cunoscut pentru ponturile sale în întreaga Europă, Juan Gayá Salom.

CITEȘTE ȘI Celebru manelist, condamnat la închisoare cu suspendare

Juan Gayá Salom se lăuda pe reţele sociale cu viaţa de lux. Mulţi bani, maşini scumpe, vacanţe şi un conac de milioane. Într-un interviu susţinea că a câştigat cât să îi ajungă 12 vieţi.

Ca să pună pe piste greşite anchetatorii, gruparea românului plasa pariurile online pe numele altor persoane, cărora le fura identitatea. Conform anchetatorilor, au fost efectuate 4 percheziții la domiciliu și s-au confiscat 80 de telefoane mobile, două antene parabolice, receptoare de semnal, 5.000 de euro, facturi falsificate în valoare de 13.000 de euro, o mașină de ultimă generație și numeroase cărți de credit și debit.

Au mai fost confiscate 200 de cartele SIM și documente. S-au blocat și 47 de conturi bancare.

Web design © 2024 Știrea ta