Valoarea tichetelor de masă va fi marită de la 1 august

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată de la 30 la 35 de lei lunar, măsura urmând să fie aplicată de la 1 august, a anuntat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

Mai mult decât atât, tichetele de masă vor ajunge să aibă o valoare nominală de 40 de lei de la începutul anului viitor.

„Astăzi creştem valoarea tichetelor de masă, măsură anunţată deja din prima săptămână de guvernare, de prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 la 35 lei lunar, începând cu 1 august, şi vom ajunge la 40 lei pe lună de la 1 ianuarie 2024. Este un gest cât se poate de firesc, ţinând cont de inflaţia din acest an”, a precizat premierul, în şedinţa de Guvern.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, „valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre (respectiv semestrul II al anului 2022 – prezent) nu a înregistrat nici o creştere, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, astfel încât în prezent valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, se explică în nota de fundamentare a proiectului.

Conform documentului, preluat de Agerpres, prin creșterea valorii nominale a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, diminuându-se astfel economia subterană.

Creşterea valorii nominale a tichetelor de masă se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaţilor şi, în consecinţă, în veniturile bugetului de stat, deoarece acest venit este supus impozitării, se mai arată în nota de fundamentare.

Web design © 2024 Știrea ta