A fost ales noul Prefect al Capitalei. Este licențiat în Filosofie

Rareș Hopincă (38 de ani) a fost numit, joi, noul Prefect al Capitalei, iar vineri acesta a depus jurământul de învestitură.

Consilier general din partea PSD și fost city manager al Sectorului 5, Hopincă are peste 10 ani de experiență în funcții de conducere în sectorul privat și în administrația publică. Vineri, Hopincă a depus jurământul de învestitură.

Rareş Hopincă, fostul city manager al Sectorului 5, a anunțat, joi, pe Facebook, numirea sa în funcţia de Prefect al Municipiului Bucureşti, prin Hotărârea Guvernului României. Acesta îi urmează în funcţie lui Toni Greblă, care a fost ales de Parlament la şefia AEP şi a renunţat la funcţia de prefect.

„Prin Hotărârea Guvernului României, am fost numit în funcţia de Prefect al Municipiului Bucureşti. Mulţumesc Primului Ministru, Marcel Ciolacu, şi membrilor Executivului pentru încrederea acordată. Cinstea numirii în funcţia de prefect al Capitalei este dublată de o responsabilitate pe măsură în faţa cetăţenilor Municipiului Bucureşti, de care înţeleg să mă achit cu seriozitate şi implicare”, a scris Rareş Hopincă.

Hopincă a precizat că este un nou capitol profesional şi un nou capitol pentru instituţia în cadrul căreia îşi va desfăşura activitatea.

”Mulţumesc colegilor din Partidul Social Democrat şi tuturor acelora care au încredere în mine. Vă asigur că voi lucra cu aceeaşi pasiune şi determinare ca şi până acum şi că voi continua să îmi dedic energia şi priceperea Bucureştiului şi locuitorilor săi”, a completat noul prefect al Capitalei.

„O mare onoare și o responsabilitate pe măsură. Îmi voi dedica întreaga activitate și pricepere pentru a reprezenta cu cinste interesele cetățenilor Municipiului București. Mulțumesc Primului Ministru, Marcel Ciolacu, și membrilor Executivului pentru încrederea acordată”, a scris Rareș Hopincă, într-o postare pe Facebook, vineri, după jurământul de învestitură.

Cine este Rareș Hopincă

Între 2006 și 2016, Hopincă a ocupat poziții importante în mai multe societăți comerciale, fiind specializat în managementul proiectelor cu fonduri europene și dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat.

Între 2017 și 2020, a ocupat pe rând funcțiile de director general și administrator public al Sectorului 5, fiind și coordonatorul programului de asistență tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială.

Conform informațiilor postate pe rețelele de socializare, în activitatea de la Sectorul 5, Rareș Hopincă s-a remarcat prin lansarea unui amplu program de regenerare urbană a cartierului Rahova, reabilitarea termică a 100 de blocuri de locuințe, investiții în educație și depunerea de proiecte pentru atragerea de fonduri nerambursabile de peste 800 de milioane de lei.

Totodată, actualul prefect al Capitalei a semnat Asocierea cu Ministerul Transporturilor, Sectorul 4 și CJ Ilfov, pentru construirea liniei de metrou Gara de Nord – Gara Progresul și a realizat primii pași pentru realizarea liniei de metrou Piața Unirii – Bragadiru (magistrala M7).

Licențiat în Filosofie și cu o experiență semnificativă în management public, Rareș Hopincă este membru al Partidului Social Democrat din anul 2009, iar din 2019 și până în prezent este Președintele Executiv al PSD Sector 5.

Web design © 2024 Știrea ta