„Am și eu răbdarea mea!”. Marcel Ciolacu amenință PNL cu demisia

Marcel Ciolacu a afirmat într-o emisiune TV, moderată de Ion Cristoiu, că dacă PNL nu va susține pachetul de măsuri fiscale și de reformă a statului își va depune mandatul de premier.

Premierul a spus că în prezent coaliţia PSD-PNL este singura alianță stabilă. „Dacă nu se înțeleg aceste lucruri, eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Am și eu răbdarea mea, cum e și corect. Sunt un om foarte răbdător, foarte echilibrat”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Ciolacu: „Știam că voi juca cu mandatul pe masă”

„Nu voi accepta ipocrizia. Nu caut vinovați, căutăm soluții împreună. Eu nu vin cu taxe noi. În schimb, cu echitate fiscală, voi veni.

S-a dus perioada când ori la guvern, ori la parlament veneau anumite excepții.

De când am fost învestit știam că voi juca cu mandatul pe masă, fiindcă este normal.

Eu nu pot să mă duc acasă să mă duc în oglindă ca nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit.

E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid, mai vin la domnul Cristoiu de câte ori mă invită și le explic iar, dar acasă când mă duc și mă uit în oglindă, știu că am făcut ceea ce era corect pentru România.

Eu nu îmi permit, ca premier, să pierd investițiile de la UE.

Voi da înapoi în cazul în care văd că parterenul de coaliție încearcă să nu își asume, au fost și alte afirmații făcute de primerului Ciolacu, la Aleph News, în emisiunea lui Ion Cristoiu.

De asemenea, Ciolacu i-a luat apărarea lui Câciu, fost ministru al Finanțelor. „În legea bugetului pe 2023 s-a estimat o creștere a veniturilor la buget cu 14% față de anul trecut, dar creșterea e de doar 11% pentru că au scăzut consumul și producția industrială. Acest lucruri, din punctul meu de vedere, puteau fi anticipate și mai bine gândite. Să nu credeți că bugetul consolidat al României îl gândește doar ministrul (n.r. Adrian Câciu). Nu caut vinovat”, a mai punctat șeful PSD.

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin după ce liderii liberali au criticat in termeni extremi de duri măsurile convenite de şeful Guvernului impreună cu ministrul de finanţe, Marcel Boloş.

Web design © 2024 Știrea ta