AO 2023: Cirstea, Tig si Begu intra in concurs. Djokovic, la primul meci dupa doi ani

A doua zi de concurs de la Australian Open 2023, marti, va aduce in prim plan debutul ultimelor 3 jucatoare din Romania, Irina Begu, Sorana Cirstea si Patricia tig, dar vom asista si la debutul lui Novak Djokovic, dupa o pauza de doi ani.

Din pacate, in prima zi, Romania a pierdut primele doua reprezentative intrate in concurs, Jaqueline Cristian si Ana Bogdan. Astfel, tenisul romanesc mai are 3 reprezentante, toate urmand a juca marti.

Prima va intra in actiune Sorana Cirstea (42 WTA), care o va infrunta pe Yulia Putintseva (47 WTA), romanca avand cota 1,85 pentru victorie, la Unibet, in vreme ce kazaha beneficiaza de cota 2,17 pentru aceeasi performanta.

Cele doua jucatoare s-au mai duelat de 5 ori pana acum, sportiva din Khazakhstan avand un avantaj de 3-2 la directe. Ultima confruntare dateaza din mai 2019, cand Putintseva s-a impus in semifinalele de la Nurnberg, in doua seturi. Partida va avea loc pe terenul 16 si va incepe in jurul orei 5:30 (ora Romaniei).

A doua romanca ce va intra in scena marti va fi Patricia tig (777 WTA), dar misiunea sa de a trece mai departe va fi extrem de dificila. Patricia o va intalni pe chinezoiaca Saisa Zhang (22 WTA), sfertfinalista in 2016, romanca avand cota 7,50 pentru victorie, la Unibet, in vreme ce succesul casiaticei beneficiaza de cota 1.10. Meciul, primul direct intre cele doua sportive, se va juca pe terenul 14 si va incepe in jurul orei 6:00 (ora Romaniei).

Imediat dupa duelul dintre tig si Zhang, pe aceeasi arena, va avea loc partida dintre Irina Begu (30 WTA) si Elizabeth Mandlik (121 WTA), sportiva noastra avand cota 1,23 pentru victorie, la Unibet, in vreme ce succesul americancei beneficiaza de cota 4,25. Irina ar fi trebuit sa joace cu Saisai Zhang, dar chinezoaica s-a retras din cauza unei accidentari, astfel ca locul sau a fost luat de americanca de 21 de ani, intrata pe tablou din postura de lucky-looser.

Novak Djokovic revine la AO dupa doi ani

Probabil cel mai asteptat moment al zilei de marti (ziua 2) va fi partida dintre Novak Djokovic si Roberto Carballes Baena. Sarbul a fost interzis anul trecut, pentru ca nu a respectat indicatiile organizatorilor si guvernului australian in ceea ce priveste vaccinarea impotriva COVID-19.

Djokovic este cotat cu 1.19 sa treaca de Carballes Baena, la Betano, in vreme ce un set pentru jucatorul spaniol este cotat cu 4.05.

Nole a inceput anul cu un titlu la Adelaide, dar starea sa fizica reprezinta un mare semn de intrebare. Luni, in prima zi de concurs, el si-a anulat antrenamentul oficial, insa i-a linistit pe fani spunand ca totul este ok.

Web design © 2024 Știrea ta