pacanele

Aparatele de tip „păcănele” dispar din localități

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, după o ședință a Partidului Social Democrat, că există o propunere legislativă în Parlament care, după ce va fi adoptată, va interzice jocurile de noroc de tip ”păcănele”.

Astfel, sălile de jocuri cu păcănele ”vor fi eliminate din toate orașele” din România.

”Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Acestea, celebrele păcănele, să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus premierul.

Ciolacu nu a spus explicit dacă PSD susține proiectul, dar el a făcut declarația în contextul anunțării unei conduite mult mai dure față de consumul de droguri și alcool – celelalte două vicii care fac ravagii.

Aparatele de tip "păcănele" dispar din localități
Aparatele de tip „păcănele” dispar din localități

Păcănelele, 4 aparate la mia de locuitori

În România, funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice, adică 4 aparate la mia de locuitori!

În 2019, 30% dintre băieții de 15 ani din România încercaseră măcar o dată să joace, iar incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni. Mult peste media europeană. Asta deși legea nu permite accesul minorilor în sălile de jocuri, iar acestea nu ar trebui amplasate în proximitatea școlilor.

Cei mai îndârjiți pariori români sunt în general bărbați tineri (18-24 de ani), necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie. La nivelul întregii țări funcționează peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate, cunoscute sub numele de „păcănele”.

40% dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere

În România, dependența de jocuri de noroc duce la adevărate tragedii. Statistic, 40% dintre dependenți au, la un moment dat, o tentativă de sinucidere. Mulți dintre ei sunt tineri.

Amploarea acestui fenomen, a jocurilor de noroc, se vede la fiecare colț de stradă. Cazinouri, păcănele, pariuri sportive, sunt peste tot. Iar lângă, găsim sălile de amanet, care își așteaptă victimele, la orice oră.

CITEȘTE ȘI Atenție la Vishing, cererile venite prin telefon de la escroci!

Web design © 2024 Știrea ta