Asteptat mai degrabă să se retragă, Rafael Nadal și-ar fi anunțat revenirea: „Campionul ediției 2022 se întoarce”

Rafael Nadal e gata sa revina pe terenul de tenis, iar asta se va intampla la Australian Open 2024, a marturisit directorul turneului de la Melbourne.

Ibericul în vârstă de 37 de ani nu a mai jucat niciun meci tocmai de la ediția din debutul acestui an a turneului Australian Open, iar acum, Craig Tiley, directorul turneului, le-a oferit o veste mare tuturor celor care sunt pasionați de „sportul alb”.

Astfel, acesta a dezvăluit că Rafael Nadal i-a confirmat faptul că va participa la turneul Australian Open 2024.

„Putem să dezvăluim în exclusivitate că Rafa se va întoarce. A lipsit în marea parte a sezonului, dar, vorbind cu el în ultimele zile, mi-a confirmat că va reveni, lucru de care suntem foarte încântați. Campionul ediției 2022 se întoarce”, a anunțat Craig Tiley pentru The Today Show, notează UbiTennis.

Rafael Nadal nu a confirmat revenirea la Melbourne

La scurt timp, Rafa a oferit prima reacție pe acest subiect, refuzând însă să confirme oficial spusele lui Craig Tiley, rezumându-se să afirme că se anrenează din greu pentru a reveni cât mai repede posibil.

„Apreciez votul de încredere din partea oficialilor de la Australian Open. Mă antrenez în fiecare zi și muncesc din greu pentru a reveni cât mai curând posibil”, a scris Rafa pe contul personal de Twitter.

Înainte de mesajul postat de Rafa, un membru important al echipei sale a precizat și el că este prematur să se anunțe o dată exactă la care spaniolul va putea juca din nou.

„Am văzut rapoartele și comentariile, dar de astăzi nu putem confirma. Nu știm încă. Este prea devreme să spun când va reveni. Nu am comunicat o dată pentru că nu o știm. Rafa abia începe să se antreneze.”, a spus Benito Perez-Barbadillo, purtătorul de cuvânt al ibericului, pentru The Times.

Asteptat mai degrabă să se retragă, Rafael Nadal și-ar fi anunțat revenirea

Australian Open 2024 va începe, în premieră, duminică

Turneul Australian Open 2024, care se va disputa în perioada 14-28 ianuarie, se va întinde pe parcursul a 15 zile și va începe într-o duminică, schimbând astfel tradiția de a începe în mod obișnuit într-o zi de luni.

Organizatorii au decis să extindă numărul de zile alocate competiției la 15, motivând că acest lucru are scopul de a minimiza meciurile care se încheie târziu în noapte.

Rafael Nadal și-a anunțat momentul retragerii din tenis

Anul acesta, înainte de Roland Garros, Rafael Nadal a anunțat că nu va putea participa la turneul de Grand Slam din Franța din cauza problemelor sale medicale și, totodată, a dezvăluit că anul 2024 va fi, cel mai probabil, ultimul al carierei sale de profesionist.

„Nu voi fi la Roland Garros și nu intenționez să continui să joc în lunile următoare. Mi-a fost greu să am continuitate din toate punctele de vedere, din cauza fizicului meu. Trebuie să pun capăt carierei mele sportive.

Ar putea fi un obiectiv să încerc să joc Cupa Davis și să mă pregătesc pentru 2024, care probabil va fi ultimul an al carierei mele sportive”, a declarat Rafael Nadal.

CITEȘTE ȘI Performanță istorică pentru automobilismul românesc: frații Maior, campioni europeni!

Web design © 2024 Știrea ta