Italienii Tonali și Zaniolo, acuzați pentru pariuri ilegale în fotbal. ”Am jucat doar poker și blackjack!”

Fotbaliștii italieni Sandro Tonali şi Nicolo Zaniolo au fost excluşi din lotul echipei naţionale a Italiei, după ce a fost demarată o anchetă privind pariuri sportive ilegale.

Conform lefigaro.fr, Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a precizat, joi, într-un comunicat, că mijlocaşul Tonali, 23 de ani, şi atacantul Zaniolo, 24 de ani, care evoluează în Anglia la Newcastle, respectiv Aston Villa, au fost informaţi de anchetă la centrul de pregătire al Squadrei Azzurra din Coverciano.

În aceste condiții, ambii jucători vor rata meciurile de calificare ale Italiei la Euro 2024 împotriva Maltei, sâmbătă, şi Angliei, marţi.

„În această situaţie, cei doi jucători nu sunt în măsură să îşi respecte angajamentele în zilele următoare”, a scris Federaţia italiană, care „i-a autorizat să se întoarcă la cluburile lor „.

Ce au spus Tonali și Zaniolo

Conform La Repubblica, cei doi au marturisit familiilor și agenților care îi reprezintă că aveau conturi pe platformele ilegale doar pentru a juca poker și blackjack și că nu sunt implicați în pariurile sportive ilegale.

Ce pedeapsă riscă Tonali și Zaniolo

Potrivit aceluiași cotidian, Tonali și Zaniolo riscă până la 3 ani de suspendare din fotbal, dacă vor fi găsiți vinovați. Articolul 128 din Codul Justiției Sportive prevede că, dacă jucătorul aduce informații utile și ajută la identificarea altor suspecți, procurorul poate oferi o reducere mai mare a suspendării. Această informație vine în contextul în care ”La Repubblica” a notat că nu mai puțin de 10 jucători ar fi implicați în acest caz.

Italienii Tonali și Zaniolo, acuzați pentru pariuri ilegale în fotbal
Nicolo Fagioli

Un alt fotbalist italian a recunoscut: ”Da, am pariat pe meciuri de fotbal

Cu o zi înainte, Nicolo Fagioli, 22 de ani, de la Juventus, aflat și el pe lista procurorilor, s-a autodenunțat, acesta ajungând dependent de pariuri și cu datorii de un milion de euro la capii rețelei. Întreaga anchetă a început în urmă cu câteva luni, timp în care Fagioli a recunoscut: ”Da, am pariat pe meciuri de fotbal, conform corriere.it, însă nu pe jocurile propriei echipe.

Procuratura a descins la o agenție legală din Torino și vorbește despre o „evidență a pariurilor puse în afara Uniunii Europene sau pe site-uri ale agenților neautorizate: „Infractorii foloseau aceste agenții legale ca paravan pentru a spăla banii câștigați ilegal. Acolo puteau să parieze și persoanele cărora le era interzis să o facă. În Italia, potrivit legii, fotbaliștii au voie să mizeze, însă nu pe partide de fotbal”.

CITEȘTE ȘI DECIZIE ISTORICĂ: CUPA MONDIALĂ DIN 2030 SE VA JUCA PE 3 CONTINENTE. 6 ȚĂRI VOR FI GAZDE

Web design © 2024 Știrea ta