Cupa Mondiala trofeu

Decizie istorică: Cupa Mondială din 2030 se va juca pe 3 continente. 6 țări vor fi gazde

Alejandro Domínguez, președintele CONMEBOL, a declarat că meciurile de deschidere ale Cupei Mondiale din 2030 se vor disputa în Argentina, Uruguay și Paraguay, urmând ca marea competiție să continue în Maroc, Portugalia și Spania.

Astfel, diplomația fotbalistică atinge o nouă etapă la nivel mondial. FIFA a dorit ca Spania, Portugalia și Maroc să organizeze Cupa Mondială din 2030. În același timp, pentru a marca centenarul Cupei Mondiale, Uruguay, alături de Argentina și Paraguay, s-au înscris în acest triumf simbolic.

Cupa Mondială din 2030 se va juca pe 3 continente

În cele din urmă, vor fi implicate toate, notează france24. Potrivit lui Alejandro Domínguez, președintele CONMEBOL, Cupa Mondială din 2030 va debuta pe continentul sud-american cu trei partide, înainte de a traversa Atlanticul.

Cupa Mondială din 2030 se va juca pe 3 continente

Toate cele 6 țări care vor găzdui meciuri în 2030 sunt calificate automat, astfel că în urma preliminariilor vor obține biletele alte 42 de naționale.

„Consiliul FIFA a convenit în unanimitate că singura candidatură va fi cea combinată a Marocului, Portugaliei și Spaniei, care vor găzdui evenimentul din 2030 și se va califica automat din alocarea de sloturi existente, a precizat FIFA într-un comunicat.

„În plus, după ce a luat în considerare contextul istoric al primei Cupe Mondiale, Consiliul FIFA a mai convenit în unanimitate să organizeze o ceremonie unică de celebrare a centenarului în capitala țării, Montevideo… precum și trei meciuri de Cupa Mondială în Uruguay, Argentina și, respectiv, Paraguay.”

Conform The Athletic, se pare că FIFA ar fi dat deja undă verde ca Mondialul din 2034 să se dispute în Asia sau Oceania.

CITESTE SI SIMONE TEMPESTINI EGALEAZĂ RECORDUL LUI TITI AUR, DUPĂ AL 8-LEA TITLU DE CAMPION NAȚIONAL ABSOLUT

Web design © 2024 Știrea ta