Trofeul Masters: Jerome France și Alexandru Pițigoi, campionii primei ediții

Prima ediție a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă (TNM-VC) s-a încheiat cu etapa disputată pe celebrul traseu dintre Brașov și Poiana Brașov, unde Alexandru Pițigoi (Categoria I) și Jerome France (Categoria II) au reușit să-și adjudece titlurile de campioni naționali.

Trofeul Audi Brașov 2023, în organizarea clubului AMC Racing și sub autoritatea FRAS, a fost câștigat de campionul Franței, Geoffrey Schatz, invitatul special, aflat la primul concurs în România. Mai mult, francezul a reușit să plece acasă și cu trofeul King of the Hill, după ce a stabilit cel mai bun timp și, totodată, recordul traseului, la bordul unui model Nova NP 03, cu timpul de 1:59,596.

Trofeul Masters: Jerome France și Alexandru Pițigoi, campionii primei ediții
Geoffrey Schatz

Trofeul Masters: Jerome France, campion la Categoria II

Podiumul etapei de la Brașov a fost completat de Jerome France (Nova Proto), urmat de brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8), acesta din urmă mulțumindu-se cu titlul de vicecampion în TNM-VC, la Categoria II (monoposturi și prototipuri). France are ocazia să devină în acest sezon și campion la Super Rally, etapa finală fiind programată pe 4 noiembrie la București.

Trofeul Masters: Jerome France și Alexandru Pițigoi, campionii primei ediții
Jerome France

Pe locurile 4 și 5 s-au clasat, în ordine, Emil Ghinea (Norma M20) și Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral), în vreme ce locul 6 i-a aparținut lui Alexandru Pițigoi (Porsche 997), cu primul automobil de Categoria I.

„Sunt foarte mulțumit de acest sezon. Am avut multe de învățat, de la trasee, la mașină și chiar logistica pentru echipă. Am obținut rezultate pozitive stabilind chiar și recorduri în mai multe etape, dar am întâmpinat și unele provocări, inclusiv un incident minor în afara traseului, care a prelungit suspansul și presiunea până la urcarea finală a ultimei curse. Nu-mi puteam permite să fac o greșeală…”, a declarat Jerome France pentru FRAS.

Clasamenetele finale provizorii ale Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă 2023  

Campionul Categoriei a II-a a mai completat: „Sezonul s-a încheiat în forță, cu prezența campionului francez, Geoffrey Schatz, care ne-a încântat pe toți. O oportunitate pentru noi, concurenții, permițându-ne să evaluăm distanța pe care încă trebuie să o parcurgem pentru a ajunge la nivelul european. Campionatul devine din ce în ce mai competitiv și sper că devotamentul fiecăruia va permite menținerea acestei traiectorii ascendente în anii ce vor urma”.

Trofeul Masters: Jerome France și Alexandru Pițigoi, campionii primei ediții
Alexandru Pițigoi

Trofeul Masters: Alexandru Pițigoi, campion la Categoria I

De departe cea mai intensă luptă în finala de la Brașov a fost cea de la Categoria I, unde s-au duelat Alexandru Pițigoi și Mihai Leu (Audi R8 GT3), cu Călin Făgădar (Mitsubischi EVO 9) în rol de “arbitru”. Pentru a deveni campion, Leu era obligat să câștige. După o primă manșă de concurs în care Făgădar a fost cel mai rapid, cu 2:09,096, urmat de Leu (2:09,285) și Pițigoi (2:09,380), duelul a devenit unul incredibil în manșa decisivă.

Practic, până atunci, diferența dintre cei trei era de mai puțin de 3 zecimi de secundă. A fost momentul în care Pițigoi a recuperat, a câștigat cursa și a devenit campionul categoriei, la o diferență de doar 00,095 de secunde în fața lui Leu, care a încheiat al doilea, atât la Brașov, cât și în clasamentul final.

Un total de 52 de piloți au luat startul la etapa de la Brașov, care a adus și un record de audiență al competiției pentru acest sezon, cu peste 10.000 de spectatori.

CITEȘTE ȘI PERFORMANȚĂ ISTORICĂ PENTRU AUTOMOBILISMUL ROMÂNESC: FRAȚII MAIOR, CAMPIONI EUROPENI!

Web design © 2024 Știrea ta