Filelist nu se mai închide până la urmă. UPDATE

​Filelist nu se va mai închide în cele din urmă, cel mai popular site de torrente din România urmând să fie preluat de un fost admin.

Vestea a fost anunțată marți seara de către „EboLLa”, administratorul de sistem al Filelist, cel care anuntatse initial finalul site-ului: „Am fost copleșiți de urările și de mesajele voastre! Știți că de-a lungul anilor mereu am spus despre comunitate ca are un cuvânt greu de spus. Cuvintele voastre au contat mereu și nu am fost nepăsători la ele niciodată. Vocea voastră s-a auzit și acum. Mă bucur să vă anunț că site-ul nu se va închide! Din acest moment sunt pornite și donațiile înapoi, deci totul revine la normal”.

El a explicat de asemenea că unul din fondatorii site-ului, „God”, a revenit si va prelua partea tehnică din nou pentru „ca site-ul să fie în continuare în viață”.

„Este de încredere, loial și cu siguranță lucrurile vor merge bine din punctul ăsta de vedere. Era totuși nevoie și de o persoană care să facă cealaltă parte din treabă. Oana se va ocupa de azi înainte de tot ce ține de staff, plata serverelor și toate lucrurile interne pe care le face un SysOp. Deci va primi promote la clasa de SysOp. Este mai mult decât capabilă și competentă ca să mențină frâiele și să se asigure că totul va merge bine din punct de vedere intern. Felicitări!”, a transmis Ebolla, care a decis, cu această ocazie, să renunțe definitiv la legăturile cu Filelist.

„Acestea fiind spuse, acest anunț va fi și ultimul meu anunț. Eu, EboLLa, mă retrag definitiv din comunitate. Vreau să vă mulțumesc și eu personal pentru toate mesajele private și pentru toate urările pe care mi le-ați adresat. Au fost enorm de multe și vă mulțumesc din inimă pentru ele!”, a mai transmis acesta.

––––––––––––––

știrea inițială …

Filelist, cel mai popular site de tip torrent din România, se va închide definitiv, anunță administratorul platformei, EboLLa.

„Dragilor, Îmi pare rău că trebuie să vă adresez acest anunț, însă aici se încheie activitatea trackerului nostru. Este important să înțelegeți și să acceptați această decizie. Deși a fost una dificilă, a fost luată în urma unor evaluări atente și din motive bine întemeiate. Din nefericire nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site”, afirmă un mesaj postat duminică seara la rubrica de noutăți a Filelist de către administratorul „EboLLa”.

„Un asemenea site necesită o implicare destul de mare și prioritățile mele din viața de zi cu zi s-au schimbat în ultimii ani. Timpul este cea mai prețioasă resursă pentru noi toți iar eu am investit suficient timp aici”, afirmă acesta, adăugând că a dorit să lase site-ul altcuiva care să se ocupe de el în continuare, dar că „din păcate nu am cui să-l las”.

„ToXiC, cel care urma să îmi ia locul nu mai este printre noi. Responsabilitatea este mare, avem un număr imens de useri care au și date sensibile ce nu pot fi lăsate pe mâinile oricui. Se pot face abuzuri mari și cine are puterea absolută poate decide orice cu privire la tot ce ține de comunitate, deci evident este nevoie de un om de încredere, capabil dar care să aibă și cunoștințe tehnice foarte avansate pentru a asigura securitatea userilor și buna funcționare a site-ului. Destul de greu de găsit un asemenea om care să fie integrat aici și să împărtășească aceleași valori și să aibă aceeași dedicare de care v-ați bucurat în ultimii 16 ani”, continuă acesta.

Filelist se închide definitiv după 16 ani!

Până când va mai funcționa Filelist

Administratorul Filelist notează că a decis că „cel mai OK este să închid site-ul decât să risc cu asa ceva. Îmi pare sincer rău, am investit și eu foarte multă muncă aici și mereu am avut comunitatea în suflet. În calitate de SysOp vă mulțumesc pentru implicarea voastră activă în comunitatea noastră”.

„Ce se întâmplă de acum înainte? Din momentul acesta donațiile sunt închise iar suma pe care o deținem acoperă cheltuielile pentru încă 2-3 luni de zile. În acest timp vă puteți încă bucura de site, puteți descărca ce aveți nevoie de aici și puteți să vă postați mesajul de rămas bun în topic”, a explicat acesta.

„După aproximativ 3 luni, undeva prin ianuarie 2024, site-ul se va închide definitiv”, a anunțat „EboLLa”.

Filelist a fost închis temporar de autorități în 2020

Cel mai vechi și cunoscut site de torrente din România a devenit inactiv pentru câteva zile în urmă cu 3 ani, când procurorii au obținut punerea sub sechestru a sa.

Filelist.ro nu a mai putut fi accesat la începutul lunii mai a anului respectiv, dar s-a redeschis 3 zile mai târziu pe un server nou, Filelist.io.

A fost singura dată în istoria de peste un deceniu de funcționare a site-ului de torrente când autoritățile române au încercat să ia o măsură împotriva acestuia, deși activitățile sale erau arhicunoscute.

CITESTE SI Șoc în media: Chefi la Cuțite va continuă fără Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu! Motivul despărțirii

Web design © 2024 Știrea ta