Burger King, dat în judecată. Ce probleme are sandvișul Whopper

Un judecător american a respins cererea formulată de reprezentanții Burger King de a evita un proces în care celebrul lanț de fast food este acuzat că și-a înșelat clienții înfometați făcând ca sandvișul Whopper să pară mai mare decât este în realitate, scrie Reuters.

Judecătorul districtual Roy Altman, din Miami, a declarat că Burger King trebuie să se apere împotriva unei acuzații potrivit căreia prezentarea Whopper-ului pe panourile de meniu din magazine ar fi indus în eroare clienții, ceea ce reprezintă o încălcare a reglementărilor.

Clienții din acțiunea colectivă propusă acuză Burger King că a descris burgeri ca având ingrediente care „se revarsă peste chiflă”, lăsând să se creadă că burgerii sunt cu 35% mai mari și conțin de două ori mai multă carne decât cea pe care o servește lanțul de fast food.

Burger King, o unitate a Restaurant Brands International, a răspuns acuzațiilor că nu este obligat să ofere burgeri care să arate „exact ca în poză”, dar judecătorul a spus că depinde de jurați „să ne spună ce cred oamenii rezonabili”.

Burger King, dat în judecată. Ce probleme are sandvișul Whopper
Burger King, dat în judecată. Ce probleme are sandvișul Whopper

În decizia sa, făcută publică vineri, Altman a permis, de asemenea, clienților să depună plângeri privind neglijență și îmbogățire nejustificată. El a respins pretențiile bazate pe reclame televizate și online, negăsind vreuna în care Burger King să fi promis o „mărime” a burgerului, sau greutatea chifteleii, pe care să nu reușească să le respecte.

„Acuzațiile reclamanților sunt false”, a spus Burger King într-o declarație de marți.

„Chiftelele de carne de vită la grătar prezentate în reclamele noastră sunt aceleași chiftele folosite în milioanele de sandvișuri Whopper pe care le servim clienților din întreaga țară”.

McDonald’s și Wendy’s se apără într-un proces similar la tribunalul federal din Brooklyn, New York. Avocatul reclamanților de acolo a citat luni opinia lui Altman pentru a justifica lăsarea acelui caz să continue.

Taco Bell, o unitate a Yum Brands, a fost dată în judecată luna trecută la tribunalul din Brooklyn pentru că a vândut Crunchwraps și pizza mexicană care ar conține doar jumătate din cantitatea de umplutură anunțată. Fiecare proces solicită daune de cel puțin 5 milioane de dolari.

CITEȘTE ȘI OFERTĂ TURISTICĂ INEDITĂ: CROAZIERE ALĂTURI DE PISICI

Web design © 2024 Știrea ta