CAN 2023

CAN 2023. Cupa Africii pe Națiuni, gata de start. Cum arată grupele + programul

CAN 2023. Cupa Africii pe Națiuni este gata de startul celei de-a 34-a ediții, ce va fi organizată de Coasta de Fildeș pentru a doua oară, după ce țara cu capitala la Yamoussoukro a mai organizat competiția în 1984.

Competiţia trebuia să aibă loc în vara lui 2023, dar se va disputa în perioada 13 ianuarie 2024 – 11 februarie 2024, când temperaturile sunt mai scăzute în Africa şi se poate juca fotbal în condiţii normale.

Meciul de deschidere se va desfășura între Coasta de Fildeș și Guineea-Bissau, sâmbătă, 13 ianuarie, pe Alassane Ouattara Stadium, din Abidjan. Actuala deținătoare al turneului este Senegal.

La turneu vor lua parte 24 de echipe, împărțite în șase grupe de patru echipe. Cele mai bune două echipe din fiecare cvartet vor trece în următoarea etapă a turneului.

Grupele CAN 2023

Grupa A: Coasta de Fildeș, Nigeria, Guineea Ecuatorială, Guineea-Bissau.

Grupa B: Egipt, Ghana, Capul Verde, Mozambic.

Grupa C: Senegal, Camerun, Guineea, Gambia.

Grupa D: Algeria, Burkina Faso, Mauritania, Angola.

Grupa E: Tunisia, Mali, Africa de Sud, Namibia.

Grupa F: Maroc, RD Congo, Zambia, Tanzania.

Yamoussoukro, Abidjan, Bouake, San Pedro și Korhogo sunt orașele care vor găzdui partidele.

Programul partidelor la CAN 2023

CAN 2023. Cupa Africii pe Națiuni, gata de start

Doi jucători din Superliga României vor evolua la CAN 2023, unul din Liga 2

În cele 24 de loturi convocate pentru turneul final din Coasta de Fildeş se regăsesc şi trei jucători ce evoluează în România.

Doi dintre ei sunt din Superligă: Basilio Ndong – Universitatea Craiova (Guineea Ecuatorială) şi Aly Abeid – UTA Arad (Mauritania), iar unul în Liga 2: Esteban Obiang – FC Argeș Pitești (Guineea Ecuatorială).

De asemenea, va mai fi prezent şi Antoine Conte – la Guineea, actualul jucător al celor de la Botev Plovdiv, trecut pe la Universitatea Craiova.

Starurile internaționale nu vor lipsi de la CAN 2023

Va fi o ediție plină de staruri internaţionale, ce evoluează la cele mai mari echipe europene. Ivorienii au venit cu Nicolas Pepe, Sebastian Haller, Simon Adingra, Jonathan Bamba, Seko Fofana sau Franck Kessie.

Nigeria va fi reprezentată de Alex Iwobi, Wilfred Ndidi, Joe Aribo, Moses Simon, Samuel Chukwueze, Victor Osimhen, Victor Boniface sau Ademola Lookman.

Nu vor lipsi egipteanul Mohamed Salah, ghanezii Andre Ayew, Mohammed Kudus, Inaki Williams, senegalezii Kalidou Koulibaly şi Sadio Mane, camerunezii Andre Onana şi Vincent Aboubakar, algerienii Riyad Mahrez şi Houssem Aouar sau marocanii Acharf Hakimi, Hakim Ziyech și Youssef En-Nesyri.

CITEȘTE ȘI Snoop Dogg, în echipa NBC pentru JO 2024: „Pace și iubire olimpică”

Web design © 2024 Știrea ta