Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep

Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep

Carlos Martinez Comet este primul antrenor al Simonei Halep, la revenirea româncei în circuitul profesionist, după 569 de zile de pauză, perioada în care a fost suspendată pentru dopaj.

După ce a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur de la Miami, Simona Halep a comunicat numele noului său antrenor, alături de care va încerca să se întoarcă în elita tenisului feminin.

Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep
Carlos Martinez Comet. Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Carlos Martinez Comet, noul antrenor al Simonei Halep

Într-un interviu oferit celor de la DigiSport, dubla campioană de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) a anunțat că se va pregăti alături de Carlos Martinez Comet.

„Am vorbit cu Carlos Martinez, o să am o perioadă de pregătire, de cunoaștere, să spun așa, după Miami, când mă voi întoarce în Europa. Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Svetlana Kuznetsova și îi admir munca foarte-foarte mult.

Sper să ne înțelegem și sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el își dorește și să facem treabă bună împreună”, a afirmat Simona Halep.

Cine este Carlos Martinez Comet

În vârstă de 49 de ani, Carlos Martinez Comet le-a mai antrenat pe Kateryna Baindl (Kozlova), Clara Tauson, Svetlana Kuznetsova, Daria Kasatkina, Misa Eguchi și Margarita Betova (Gasparyan). Spaniolul a lucrat și cu Galo Blanco, Fernando Vicente, Marc Lopez, German Puentes și Feliciano Lopez.

A obținut rezultate importante alături de Svetlana Kuznetsova. Rusoaica a cucerit două titluri WTA (Sydney și Moscova, ambele în 2016), s-a calificat la Turneul Campioanelor 2016 și a ajuns în alte trei finale importante (Indian Wells, Miami și Madrid).

A ajutat-o pe Margarita Gasparyan să obțină al doilea ei titlu WTA, la Tashkent 2018.

Martinez a antrenat-o timp de patru ani pe Daria Kasatkina și a condus-o spre patru titluri – Phillip Island Trophy, Sankt Petersburg (2021), San Jose și Granby (2022) – și o semifinală de Grand Slam (Roland Garros 2022). La finalul colaborării, antrenorul a dezvăluit că i-a recomandat rusoaicei „să meargă la un psiholog”.

Potrivit WTA, ii plac pescuitul, muzica și sportul. Este căsătorit și are două fiice. În 2013, Martinez și-a deschis propria academie de tenis, CMC Competition. În prezent, acolo se antrenează 9 jucători profesioniști.

Ca jucător, Martinez a fost cel mai sus pe locul 400 în clasamentul ATP de simplu și pe 180 în ierarhia de dublu.

CITEȘTE ȘI

SIMONA HALEP RUPE TĂCEREA ÎN PRIVINȚA RELAȚIEI CU JOAN MONTEIRO

Web design © 2024 Știrea ta