Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania!

UPDATE: Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Cherecheş încerca să fugă din Germania, ţară în care a fost ajutat de o mătuşă.

Sursele citate au explicat că primarul din Baia Mare şi mătuşa sa se deplasau, cu peste 200 de kilometri la oră, cu maşina femeii. Când au ajuns într-o gară din Bavaria, au încercat să lase maşina şi să ia eventual un taxi, moment în care au fost prinşi de poliţişti.

știrea ințială …

Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, a fost prin în Germania, în Ausburg.

După 5 zile de fugă, acesta a fost depistat de polițiștii germani, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Primarul a părăsit teritoriul României prin Vam Petea, folosind documentele  de identitate ale unei rude.

Cătălin Cherecheș a fost prins și arestat în Germania, în Augsburg

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania!
Cătălin Cherecheș, încătușat, după ce a fost prins în Germania

Cherecheș a fugit din România cu un taxi

Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în executare a mandatului emis de instanţă.

Edilul a fugit din ţară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Primarul a fost suprins de o cameră de supraveghere pe strada din spatele casei, în jurul orei 4, în dimineața respectivă. Cherecheș era îmbrăcat cu un hanorac și avea o geantă pe urmăr.

Din țară a ieșit cu un taximetru pe care l-a luat din Satu Mare.

„A zis că merge până la Mateszalka și înapoi că își așteaptă soția din Budapesta. Am dat toate detaliile ce am putut, nu a fost nimic ieșit din comun, nici în comportament. Eu nu m-am uitat nici peste buletinul lui, nu-i datoria mea”, a spus taximetristul cu care Cherecheș a ieșit din țară.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a comunicat, marți, că în cazul fugii primarului a fost deschis un dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei, fals privind identitatea și favorizarea făptuitorului.

Nu au fost făcute precizări legate de persoanele care l-ar fi ajutat pe Cherecheș să dispară pentru pentru că această informație „ar putea periclita rezultatul anchetei”.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

CITEȘTE ȘI WARREN BUFFETT: 12 LUCRURI PENTRU CARE OAMENII SĂRACI PIERD BANI

Web design © 2024 Știrea ta