Warren Buffett: 12 lucruri pentru care oamenii săraci pierd bani

Warren Buffett, unul dintre cei mai de succes investitori din lume, are o reputație pentru înțelepciunea sa financiară simplă, dar profundă.

Recent, miliardarul american Warren Buffett a făceut noi declarații care pot produce controverse, deși, poate, nu aceasta a fost neapărat intenția sa.

Ei bine, el spune că oamenii săraci au un cerc vicios din care nu pot să iasă tocmai pentru că fac, de multe ori, cheltuieli inutile, din bani pe care i-ar putea folosi în alte scopuri, care să îi ajută să evolueze din punct de vedere financiar.

Warren Buffett: 12 lucruri pentru care oamenii pierd banii

Potrivit gobankingrates.com, miliardarul a identificat 12 moduri în care oamenii săraci își cheltuie puținele resurse în mod eronat. Acestea sunt:

Neglijează propria dezvoltare personală

Potrivit lui Buffett, cea mai bună investiție pe care o poți face este în tine însuți. Îmbunătățirea competențelor și a educației poate crește semnificativ potențialul de câștig financiar. Cunoștințele și abilitățile sunt atuuri pe care nimeni nu ți le poate lua, spune acesta.

Se bazează pe cardurile de credit

Cardurile de credit pot fi convenabile, dar ratele mari ale dobânzilor pot umbri rapid orice beneficii dacă nu plătiți lunar întregul sold. Buffett îi sfătuiește pe oameni să nu facă cheltuieli inutile care ar putea duce la datorii.

Merg la baruri și terase

Cheltuielile pentru activitățile sociale, cum ar fi mersul la baruri, pot reprezenta cheltuieli inutile. Optarea pentru întâlniri sociale mai accesibile, cum ar fi întâlnirile acasă, poate ajuta la economisirea banilor, spune miliardarul.

Caută cele mai noi gadgeturi

Noile gadgeturi pot fi tentante, dar adesea, modelul de anul trecut este la fel de util. Buffett însuși este cunoscut pentru faptul că evită să cumpere cele mai noi gadgeturi și ne recomandă să verificăm dacă noile upgrade-uri aduc sau nu o valoare adăugată.

Dau prea mulți bani pe haine

Buffett, împreună cu alți miliardari, înclină spre simplitate în ceea ce privește garderoba. Alegerea hainelor clasice și rezistente în locul mărcilor scumpe poate duce la economii semnificative.

Își cumpără mașini noi

Mașinile sunt renumite pentru deprecierea lor rapidă. Buffett recomandă să cumpărați mașini second-hand și să le păstrați atât timp cât sunt funcționale, în loc să fiți mereu în căutarea unor noi modele.

Cumpără abonamente la sală pe care nu le folosesc

Buffett promovează un stil de viață activ, dar avertizează împotriva abonamentelor neutilizate la sală. Rutinele de fitness gratuite sau la preț redus pot fi la fel de eficiente dacă sunt practicate în mod regulat.

Warren Buffett: 12 lucruri pentru care oamenii pierd banii
Warren Buffett. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Abonamente online inutile

Abonamentele la serviciile online, dacă nu sunt monitorizate cu atenție, pot deveni o pierdere. Examinați-le în mod regulat și anulați-le pe cele care nu oferă plus valoare, recomandă acesta.

Folosesc în mod excesiv produse de îngrijire a pielii

Buffett ne sfătuiește să nu folosim în mod excesiv și inutil produse cosmetice scumpe. Găsirea unor produse potrivite și în limite decente ca preț este suficientă, spune el.

Merg foarte des în cluburi de noapte

În timp ce socializarea este esențială, petrecerea nopților în oraș poate fi o cheltuială semnificativă. Optarea pentru alternative ieftine, cum ar fi mesele gătite acasă și serile de film, poate reduce costurile considerabil, spune miliardarul.

Merg la jocuri de noroc

În timp ce jocurile de noroc ar putea părea o scurtătură către bogăție, Buffett subliniază importanța înțelegerii șanselor. El îndeamnă oamenii să ia decizii financiare care să le favorizeze acumularea de avere pe termen lung, nu bazându-se pe emoții de moment.

Fumează

Fumatul, dincolo de implicațiile sale asupra sănătății, este un obicei costisitor. Renunțarea la acesta poate duce la o creștere semnificativă a bugetului personal, mai atrage atenția Buffett.

Sfaturile financiare ale lui Warren Buffett, bazate pe zeci de ani de experiență în investiții, oferă informații valoroase pentru oricine caută stabilitate financiară. Fiind conștienți de aceste capcane monetare comune și luând decizii în cunoștință de cauză, ne putem gestiona mai bine finanțele, deschizând calea către bogăția și succesul pe termen lung.

CITEȘTE ȘI ACTRIȚĂ CELEBRĂ LA HOLLYWOOD, PĂRĂSITĂ DE IMPRESAR DUPĂ O POZIȚIE PRO-PALESTINA

Web design © 2024 Știrea ta