Djokovic, „dărâmat” după eliminarea Serbiei din Cupa Davis: „O mare durere”

Serbia a ratat șansa de a disputa finala Cupei Davis 2023, iar Novak Djokovic a declarat că „îşi asumă responsabilitatea” pentru această înfrângere.

Serbia devenise mare favorită după ce Miomir Kecmanovic (55 ATP) a adus primul punct, scor 6-7(9), 6-2, 6-1 cu Lorenzo Musetti (27 ATP), Novak Djokovic intrând apoi pe teren pentru duelul cu Jannik Sinner (4 ATP).

Sârbul a avut calificarea în rachetă, dar a irosit trei mingi consecutive de meci la 5-4 și 40-0 în setul al treilea, iar italianul s-a impus cu 6-2, 2-6, 5-7.

Sinner a fost eroul italienilor, învingându-l pe Djokovic și la dublu: el a făcut tandem cu Lorenzo Sonego, scor 6-3, 6-4 cu Novak Djokovic / Miomir Kecmanovic.

Astfel, după 25 de ani de așteptare, Italia joacă din nou o finală de Cupa Davis, împotriva Australiei, care a obținut prima biletul pentru marea finală, după 2-0 cu Finlanda.

„Pentru mine este o mare dezamăgire şi îmi asum responsabilitatea pentru asta, evident, după ce am avut trei mingi de meci, după ce am fost atât de aproape de victorie”, a declarat Djokovic, după eliminare.

„Este o mare durere, ăsta este sportul, când pierzi pentru ţara ta, ştii, sentimentul de amărăciune este şi mai puternic”, a continuat el.

Sportivul de 36 de ani a mai spus că italienii „au meritat, au jucat foarte bine, în special Jannik. Nu a ratat aproape nicio minge pe tot parcursul meciului, aşa că nu putem spune decât bravo”.

Novak Djokovic a stârnit controverse aprinse în Cupa Davis 2023

Novak Djokovic a stârnit controverse aprinse în Cupa Davis, fiind acuzat că a „fentat” un control anti-doping, dar și că a cântat o melodie considerată o provocare naționalistă în Kosovo: „Nu am făcut încă un control anti-doping complet, încă nu mi-au luat sânge. Un bărbat stă în colț, mă urmărește ore întregi. Am avut o discuție cu el, pentru că în 20 de ani de carieră nu mi s-a întâmplat așa ceva.

Am primit o notificare cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu trebuie să fiu distras. Să mă gândesc la extragerea sângelui, să mă gândesc dacă voi putea da o probă de urină… O decizie complet ilogică. Când am vorbit cu reprezentantul agenției anti-doping, mi-a spus că motivul este că va fi foarte târziu după meci și, de asemenea, vrea să acorde timp celeilalte echipe să se odihnească.

Apoi le-am spus că câștigătorul duelului din această seară nu va joaca oricum maine. Am susținut întotdeauna testarea, dar nu înainte de meci. Ce se poate schimba? Voi fi acolo când meciul se va termina, testează-mă atunci”, a spus liderul ATP.

La doar o zi după, „Nole” și ceilalți componenți ai echipei Serbiei au fost auziți cântând o melodie considerată o provocare naționalistă în Kosovo, motiv pentru care Federația de la Priștina a făcut plângere către Federația Internațională de Tenis (ITF). Mai mult, organizatorii Cupei Davis le-au interzis sârbilor să mai folosească melodia respectivă, pe care și-au făcut intrarea la meciul cu Marea Britanie din sferturi, scor 2-0.

Melodia menționează în versurile sale că „steagul sârb trebuie să fluture la Prizren (un oraş din sudul Kosovo) şi la Rumija (zonă din Muntenegru)”, iar FTK a reacționat dur: „Este regretabil că astfel de provocări cu cântece naţionaliste apar în cadrul evenimentelor sportive majore, în special în Cupa Davis, care este practic campionatul mondial de tenis”, se arată într-un comunicat al FTK.

CITEȘTE ȘI NOVAK DJOKOVIC CÂȘTIGĂ TURNEUL CAMPIONILOR PENTRU A 7-A OARĂ

Web design © 2024 Știrea ta