Novak Djokovic câștigă Turneul Campionilor pentru a 7-a oară

Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) a câștigat ediția 2023 a Turneului Campionilor, după ce l-a învins în finala pe Jannik Sinner (22 de ani, locul 4 ATP, și a scris o nouă pagină de istorie în tenis.

Grație acestui succes, cu 6-3, 6-3, Novak Djokovic a devenit primul tenisman din istorie cu 7 titluri la Turneul Campionilor.

În semifinale, Novak Djokovic a obținut cea mai clară victorie în fața lui Carlos Alcaraz din toate înfruntările lor, 6-3, 6-2, și s-a calificat pentru a noua oară în ultimul act al competiției.

Interesant este faptul ca Sinner ar fi putut să-l trimită acasă pe Nole încă din faza grupelor. Italianul și-a respectat însă blazonul, l-a învins pe Holger Rune și l-a ținut „în viață” pe Djoker, care și-a luat revanșa în finală.

Novak Djokovic câștigă Turneul Campionilor pentru a 7-a oară

La această ediție, Djokovic a pierdut un singur meci, în faza grupelor, chiar în fața lui Sinner. Italianul l-a învins în 3 seturi, 7-6, 6-7 (5), 7-6 (2), astfel că sârbul va pleca acasă cu un cec în valoare de 4.411.500 de dolari.

Novak Djokovic câștigă Turneul Campionilor pentru a 7-a oară
Novak Djokovic câștigă Turneul Campionilor pentru a 7-a oară

Odată cu această înfrângere, Sinner s-a oprit la 10 meciuri la rând câştigate, egalându-şi cea mai lungă serie a sa de victorii, dar va încasa un cec în valoare de 2.600.500 de dolari.

Este unul dintre cele mai bune sezoane pe care le-am avut în viața mea, fără îndoială”, a spus Djokovic la final.

„Pentru a încununa cu o victorie împotriva unui erou din orașul său natal, Jannik, care a jucat un tenis uimitor, săptămâna aceasta a fost fenomenală. Sunt foarte mândru de performanțele din ultimele două zile împotriva lui Alcaraz și a lui Sinner, probabil cei mai buni doi jucători din lume, alături de mine și Medvedev în acest moment. Cred că am jucat altfel tactic decât în ​​faza grupelor, împotriva lui Jannik și, în general, a fost o săptămână fenomenală, a declarat Novak Djokovic la flash-interviul de la finalul partidei.

Recordurile principale ale lui Novak Djokovic

Născut pe 22 mai 1986, la Belgrad, Djokovic deține în acest moment multe dintre recordurile din tenis, dar cele mai importante sunt următoarele trei: cele mai multe titluri de Grand Slam, cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000) și cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP.

CITEȘTE ȘI ASTEPTAT MAI DEGRABĂ SĂ SE RETRAGĂ, RAFAEL NADAL ȘI-AR FI ANUNȚAT REVENIREA: „CAMPIONUL EDIȚIEI 2022 SE ÎNTOARCE”

Web design © 2024 Știrea ta