CM de handbal feminin 2023: România a terminat pe locul 12

Echipa feminină de handbal a României a încheiat parcursul la Campionatul Mondial 2024 cu o victorie, reușind să învingă Polonia la limită, scor 27-26, în ultimul meci din a treia grupă principală.

Fără Cristina Neagu, menajată și în această partidă, handbalistele „tricolore” au început în forță meciul cu Polonia și au reușit să mențină o diferență constantă pe tabelă în prima repriză, pe care au încheiat-o cu scorul de 13-10.

În repriza secundă, România a condus chiar și cu 5 goluri diferență (17-12), însă după o serie de ratări, polonezele au reușit egalarea, iar finalul a fost unul cu emoții. Cu un ultim efort, elevele lui Florentin Pera s-au impus la limită, profitând și de câteva ratări uluitoare ale adversarelor.

Pentru al patrulea meci, Eliza Buceschi a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. Pentru România au marcat Buceschi 11, Cristina Laslo 5, Crina Pintea 4, Daria Bucur 3, Alexandra Dindiligan 2, Bianca Bazaliu 1 și Cristina Popa 1.

CM de handbal feminin 2023: România a terminat pe locul 12

România ratează turneul preolimpic și nu va evolua la JO de la Paris

După acest succes și cele cu Japonia și Serbia, coroborate cu înfrângerile în fața Danemarcei și Germaniei,„tricolorele” au ratat obiectivul, și anume calificarea în „sferturi” (locurile 1-8).

Mai mult, după victoria dramatică a Ungariei asupra Croației (23-22), România s-a clasat pe locul 12 la acest turneu final, după cele 8 formații din sferturi și Brazilia, Ungaria și Slovenia, ratând și prezenţa la turneul preolimpic ce i-ar fi adus o ultimă șansă pentru accederea la JO de la Paris.

CITEȘTE ȘI CM de Handbal feminin 2023: lotul României, format, program

Web design © 2024 Știrea ta