Radu Drăgușin, înfrângere categorică la primul meci ca titular

Radu Drăgușin, înfrângere categorică la primul meci ca titular

Radu Drăgușin a debutat, ca titular, pentru Tottenham Hotspurs, însă echipa sa a pierdut categoric derby-ul disputat în deplasare împotriva lui Fulham, scor 3-0.

Internaționalul român a profitat de accidentarea lui Micky van de Ven, din runda trecută și și-a făcut loc în centrul defensivei lui Spurs, lângă Cristian Romero.

În ciuda evoluției modeste, în nota echipei, sunt șanse destul de importante ca Drăgușin, 22 de ani, să bifeze un nou meci ca titular și în etapa viitoare, acasa, împotriva nou-promovatei Luton, însă românul trebuie să fie mai impunător pe teren.

Radu Drăgușin, înfrângere categorică la primul meci ca titular

În primele minute ale partidei cu Fulham, Dragusin s-a descurcat excelent în fața lui Rodrigo Muniz, una dintre vedetele gazdelor. Apoi, a avut chiar șansa unei ocazii de gol, însă a preferat să paseze nimănui în fața porții. Spre finalul reprizei, Muniz s-a demarcat excelent de lângă Drăgușin, iar românul a fost spectator la deschiderea scorului (min 42).

În repriza a doua, Drăgușin a început cu o altă intervenție bună, însă gazdele au asediat poarta lui Spurs, iar golul secund a venit după o semi-eroare a lui Dragușin, care a încercat să blocheze o centrare, dar mai mult s-a ferit de minge, Lukic profitând ca la antrenament (min 49).

Radu Drăgușin, înfrângere categorică la primul meci ca titular
Radu Drăgușin. Foto – Getty Images

Peste doar 11 minute, brazilianul Muniz a făcut dubla, după ce Drăgușin n-a putut interveni în ultimul moment, stabilind scorul final (min 61). Având în vedere că românul a rămas pe teren, asta chiar dacă antrenorul său a făcut toate cele cinci schimbări, impresia este că staff-ul tehnic vrea să-l încurajeze pe fundașul nostru pentru partidele grele care urmează.

VIDEO AICI cu rezumatul partidei FULHAM – TOTTENHAM 3-0

Presiunea va fi însă mare pe umerii lui Drăgușin în următoarele săptămâni, pentru că Tottenham speră să prindă locul 4 și revenirea în Champions League. În primul sezon în care vom avea parte de un nou format în cea mai importantă competiție europeană.

Per total, Drăgușin a avut 5 ieșiri din apărare, 2 șuturi blocate, 2 interceptări, 1 duel la sol câștigat din 3, 3 dueluri aeriene câștigate din 5 și o acuratețe a paselor de 91% în prima partidă ca titular pentru Tottenham.

Presa din Anglia, dură cu Radu Drăgușin

Publicația The Standard i-a acordat jucătorului român nota 5: „A fost precis și cu sânge rece cu mingea la picior, dar l-a pierdut pe Muniz într-un moment vital, când Fulham a preluat avantajul. Vă puteți imagina că Micky van de Ven ar fi rezolvat acea centrare care a dus la golul primit! A părut puțin obosit spre finalul meciului său de debut ca titular”.

Football London a fost și mai aspră cu Radu Drăgușin, i-a acordat nota 4!: „La primul său meci ca titular i-a lăsat enorm de mult spațiu lui Muniz, deși e adevărat că pasa lui Robinson a fost grozavă”.

„A încercat să repare eroarea lui Udogie la al doilea gol, dar fără rezultat. Apoi a fost întrecut de Muniz la minge pentru al treilea gol. Spre meritul lui, a continuat să fie calm la minge, dar lipsa de comunicare și de minute jucate lângă Udogie a fost evidentă. Să sperăm că se va rezolva”, a adăugat sursa citată.

Transferat de la Genoa, pe 11 ianuarie, Radu Drăgușin a totalizat 139 de minute pentru Tottenham. În afara celor 90 de sâmbătă, românul a mai prins 41 de minute cu Aston Villa și câteva apariții sporadice contra lui Manchester United, Brentford și Everton.

CITEȘTE ȘI

„BOCCIU”, LIDERUL GALERIEI ECHIPEI RAPID, ARESTAT PREVENTIV!

Web design © 2024 Știrea ta