FC U Craiova, în finala barajului pentru Conference League

FC U Craiova s-a calificat în finala barajului pentru Conference League, la capătul unui meci uluitor, cu FC Voluntari, în care s-au marcat 6 goluri, decis la loviturile de departajare.

FC U Craiova a condus cu 3-0, Voluntari a reușit egalarea în minutele de prelungiri, iar cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare, unde FC U Craiova s-a impus cu 5-4.

Aurelian Chițu a deschis scorul, în minutul 36, după o gafă comună a fundasului Matricardi și a portarului Popa. După pauză, Baeten (60) a profitat de o altă gafă a portarului Popa, iar Chițu (63) a majorat scorul.

Craiova s-a crezut prea devreme calificată, iar Voluntariul a revenit în joc în doar 5 minute: Aliji (78) a marcat cu un șut de la distanță, iar Sigurjonsson (83) a transformat un penalty acordat pentru henț la Henriques.

Rămași în 10 oameni, după eliminarea lui Aliji (83), oaspeții nu s-au predat și au egalat la ultima fază! Dumiter, introdus în minutul 80, a trimis partida în prelungiri, marcând cu capul. Astfel, scenariul s-a repetat, după ce, în play-out, tot Craiova a condus cu 3-1, dar partida s-a terminat tot 3-3!

La loviturile de deparatajare, la 2-2, Armaș (FC Voluntari) a tras în bară, dar Popa i-a apărat șutul lui Asamoah. La 4-4, Paz a tras în transversală, iar Ganea a transformat precis și a calificat-o dramatic pe FC U Craiova în finala pentru Conference League.

În urma acestui rezultat, FC U Craiova va înfrunta, în deplasare, una dintre CFR Cluj și rivala locală CS Universitatea, în funcție de rezultatele din ultima etapă a play-off-ului. Campioana en-titre este cotată cu 1.50 sa obțină victoria cu Farul, noua campioană, la Betano, în vreme ce a doua echipa din Craiova beneficiază de cota 1.55 să obțină victoria cu Sepsi, proaspăta câștigătoare a Cupei României.

Barajul va avea loc pe 3 sau 4 iunie, data și ora exactă urmând să fie anunțate de LPF.

Web design © 2024 Știrea ta