Turul Italiei 2023: Primoz Roglic va duce tricoul roz la Roma

Speranțele lui Geraint Thomas (Ineos) de a câștiga Turul Italiei par să se fi încheiat într-o manieră chinuitoare, după ce Primoz Roglic (Jumbo Visma) și-a adjudecat, sâmbătă, penultima etapă.

În al treilea contratimp al acestei ediții, Roglic a fost cel mai bun, cu un avans de 40 de secunde față de Thomas, astfel că slovenul a trecut în fruntea clasamentului general cu 14 secunde avans, înainte de etapa finală.

Roglic a câștigat etapa de 18,6 km, cu finish în cățărare, în ciuda faptului că a avut de-a face cu o problemă mecanică pe traseu. Podiumul a fost completat de portughezul Joao Almeida, sosit cu 42 de secunde întârziere.

„Este pur și simplu ceva uimitor. Mi-a sărit lanțul, dar nu am dezarmat, am crezut mai departe că pot. Face parte din joc si situatiile astea si trebuie sa le gestionezi cat poti mai bine”, a spus Roglic, în vârstă de 33 de ani, care a avut de recuperat 26 de secunde înaintea acestui contratimp.

„Nu vreau să par ca și cum aș căuta scuze, dar pur și simplu nu am simțit că eram în formă. Bănuiesc că este mai frumos să pierzi cu așa o diferență, decât cu o secundă sau două… Cel puțin m-a zdrobit și, să fiu sincer, Primoz merită asta. A avut și o problemă mecanică și tot mi-a luat 40 de secunde, așa că nu am ce să mai comentez”, a spus Thomas, 37 de ani.

Ultima etapă se va disputa pe distanța de 126 de km, la Roma, un traseu destinat sprinterilor.

Turul Franței 2023, pe 1 iulie

Peste numai o lună, Turul Franței, ajuns la ediția 110, va începe pe 1 iulie, la Bilbao, și se va termina pe 23 iulie, la Paris, pe Champs Elysees, campionul en-titre, Jonas Vingegaard având cota 2.10, la Betano, să-și păstreze tricoul galben, urmat de Tadej Pogacar, cota 2.25, care va încerca să recâștige Marea Bucla, pentru a treia oară, după edițiile din 2020 și 2021.

Web design © 2024 Știrea ta