F1: Max Verstappen, pole position la Monaco

Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en-titre și liderul clasamentului actual, va pleca din pole-position în Marele Premiu al Principatului de la Monaco.

De pe poziția a doua va pleca veteranul Fernado Alonso (Aston Martin), care a terminat cu doar 0.084 secunde în spatele olandezului, iar monegascul Charles Leclerc (Ferrari) va pleca de pe al 3-lea loc, după ce în precedentele două sezoane a pornit din pole-position.

Petru Verstappen este primul pole-position din carieră la Monaco. Acesta are o victorie în Principat, în anul 2021, iar acum beneficiază de cota 1.34, la Betano, să obțină din nou succesul, urmat de Fernando Alonso, cota 3.85.

Lewis Hamilton, septuplul campion mondial, va pleca abia de pe poziția a 6-a, in vreme ce al doilea pilot de la Mercedes, George Russell, va pleca de pe locul 8. Sergio Perez (Red Bull Racing), câştigătorul de anul trecut, a suferit un accident în Q1 ;i va pleca de pe ultimul loc, 20.

Sharapova i-a înmânat trofeul lui Verstappen

Verstappen și-a primit anvelopa trofeu de la nimeni alta decât fostul lider WTA, Maria Sharapova, 36 de ani. Fosta tenismenă este una dintre cele 10 femei care au ridicat vreodată toate cele patru turnee de Grand Slam – Wimbledon 2004, US Open 2006, Australian Open 2008, Roland Garros 2012 si 2014.

GRILA DE START ÎN MARELE PREMIU DE LA MONACO:

Web design © 2024 Știrea ta