Fiul lui François Delecour își începe aventura în raliuri la Raliul Iașului

Știrea momentului pentru motorsportul din România vine de la Iași, unde fiul lui François Delecour, Eliott, va debuta în raliuri, în cadrul Cupei Dacia, la Raliul Iașului 2023, informeaza fras.ro.

Sângele apă nu se face, iar Eliott, 16 ani, îi calcă pe urme celebrului său tată, debutul său în CNRB urmând să se producă săptămâna viitoare, la Iași.

Nimic mai natural decât acest pas pentru fiul Priscillei de Belloy (dublă campioană a Franței la rally) și a lui François Delecour, ajuns la 61 de ani, de trei ori campion național al României (2012,2013 și 2014) și campion mondial R-GT cu binecunoscutul Porsche “Visit Romania”.

Francois Delecour a “testat” Cupa Dacia, pe un Logan, la Sibiu, cu mulți ani în urmă

Eliott nu are experiență în rally, fiind pilot de motocross, însă s-a declarat foarte încântat să debuteze la bordul unei mașini de raliuri în aceeași țară și în aceleași locuri care au fost atât de primitoare cu tatăl său. În 2011, la Raliul Sibiului, François Delecour avea să piloteze o Dacia Logan, în calitate de invitat special, alături de conaționalul Fabrice Savoye.

La rândul său, organizatorul Cupei Dacia, George Grigorescu, care a avut un rol important în prezenţa lui Delecour la Sibiu, a declarat că această prezență confirmă încă o dată faptul că startul ideal în raliuri este în cadrul Cupei Dacia.

Loganul pe care avea să-l pilotze Francois Delecour, în 2011
Loganul pe care avea să-l pilotze Francois Delecour, în 2011

 

Președintele FRAS, Norris Măgeanu, a completat: Mai mult de atât, ne bucurăm foarte tare că marele pilot francez a considerat România o țară cu campionate sigure și atractive, aducându-l pe fiul său aici, pentru debutul său. Înseamnă foarte mult pentru federație și România.

Raliul Iașului, etapa a 6-a din cadrul CNRB 2023, se va desfășura în perioada 8-10 septembrie.

CITEȘTE ȘI JEROME FRANCE, VICTORIE CU REPETIȚIE ÎN PASUL GUTÂI

Web design © 2024 Știrea ta