Horațiu Moldovan va fi jucătorul lui Atletico Madrid! „Vor plăti clauza!”

Horațiu Moldovan va fi jucătorul lui Atletico Madrid! „Vor plăti clauza!”

Horațiu Moldovan (25 de ani), portarul echipei FC Rapid, va semna cu Atletico Madrid, urmând ca spaniolii să-i achite clauza de reziliere a contractului, în valoare de 800.000 de euro.

Arcadie Zaporojanu, agentul de jucători, a anunţat că Horaţiu Moldovan s-a înţeles cu Atletico Madrid, iar românul va pleca în Spania la începutul săptămânii viitoare.

Horațiu Moldovan va fi jucătorul lui Atletico Madrid! „Vor plăti clauza!”

„Da, este adevărat! Aşteptăm astăzi notificarea la Rapid din partea lor. Da, vor plăti clauza! Sunt două variante de contract, una cu 4 ani şi jumătate şi una cu 5 ani şi jumătate. Moldovan s-a înţeles cu Atletico. El acum trebuie să se întâlnească cu Cristiano Bergodi şi să discute. E la latitudinea lor. Luni sau marţi va pleca”, a declarat Arcadie Zaporojanu.

Astfel, portarul naționalei României ar urma să aibă un contract pe 4 ani și jumătate, până în vara lui 2028, și să înceapă cu un salariu anual de 800.000 de euro, care să crească gradual, de la an la an.

Atletico Madrid este unul dintre principalele 3 cluburi ale Spaniei în ultimul deceniu, de două ori campioană (în 2014 și 2021), de două ori finalistă de Champions League, în 2014 și 2016.

„Saltelarii” luptă an de an pentru primele locuri în Spania și fazele superioare din Champions League, cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

Horațiu Moldovan va fi jucătorul lui Atletico Madrid! „Vor plăti clauza!”
Horațiu Moldovan

Cheia transferului lui Horațiu Moldovan la Atletico Madrid

Cheia sosirii imediate a lui Moldovan la Atlético o reprezintă Ivo Grbic, portarul de rezervă al echipei pregătite de Diego Simeone. Croatul, transferat în 2020 de la Lokomotiva Zagreb, nu a prins niciun meci în această stagiune, având doar 14 apariții pentru Atléti. În 2021-2022, el a fost împrumutat la Lille.

Mai mult, Grbic urmează să fie vândut la Sheffield United, în Premier League.

Cristiano Bergodi speră ca Horațiu Moldovan să mai rămână

Cu toate că transferul este ca și făcut, Cristiano Bergodi speră ca portarul naţionalei României să mai rămână în Giuleşti până la finalul sezonului.

„Dacă pleacă? Până nu semnează, el este portarul nostru. El rămâne portarul nostru. Dacă se întâmplă, probabil că suntem și noi în căutare. Am căutat cu scoutingul, dar vedem dacă pleacă Horațiu.

Moral, el nu are nicio problemă. El nu se face râs. Nu îi scade concentrarea că poate pleca. El are încredere, e bine. E o pierdere, dar eu nu pot să fac nimic, dacă există această clauză.

Mă bazez pe el, dar vom vedea. Eu l-am sfătuit să rămână aici. El joacă într-o echipă care e în lupta pentru titlu. El cunoaște campionatul, iar în străinătate nu se știe niciodată. Eu l-am sfătuit.

Betis și Celtic? Eu Betis aș alege. E un campionat mai important în La Liga. Nu se poate face comparație. Dacă ar fi să aleg, aș alege Spania”, a spus Cristiano Bergodi la conferinţa de presă premergatoare partidei FC Rapid – FC Universitatea Craiova 1048, prima intalnire oficiala dintre cele doua echipe in 2024, duel ce conteaza pentru etapa a 22-a din Superliga României.

Horațiu Moldovan, de trei ani la Rapid

Horațiu Moldovan a ajuns la Rapid în anul 2021, de la UTA Arad, reușind să promoveze în Superligă cu echipa din Giulești.

În acest sezon a evoluat în 22 de partide pentru cei de la Rapid, în campionat și Cupa României. Doar zece dintre acestea s-au încheiat fără gol încasat. Potrivit site-urilor de specialitate, portarul de 25 de ani este evaluat la 2,6 milioane de euro.

Şi Damjan Djokovic, fotbalist recent transferat la FC Rapid, a avut un mesaj clar pentru Horaţiu Moldovan.

(Ce l-ai sfătui pe Horaţiu Moldovan să facă? Se vorbeşte despre transferul lui la Betis sau Celtic) Nu răspund la zvonuri, până nu pleacă cineva… dacă oricare jucător primeşte o ofertă dintr-o ţară ca şi Spania, de exemplu, îl sfătuiască să se ducă cât mai repede posibil la aeroport. Şi fără bagaje!”, a transmis Damjan Djokovic, la conferinţa de presă.

CITEȘTE ȘI SNOOP DOGG, ÎN ECHIPA NBC PENTRU JO 2024: „PACE ȘI IUBIRE OLIMPICĂ”

Web design © 2024 Știrea ta