Ionuț Radu va apăra poarta echipei AFC Bournemouth, în Premier League

Ionuț Radu, portarul român de 26 de ani, a ajuns în Premier League, iar în acest sezon va apăra poarta celor de la AFC Bournemouth.

Radu a fost din nou împrumutat de Inter Milano, echipă unde acesta revenise în vară, de la Auxerre, formație alături de care retrogradase în urmă cu câteva luni.

Cele două părți au ajuns la o înțelegere, așa că portarul echipei naționale a României va apăra în Premier League în sezonul competițional 2023-2024.

Formația din sudul Angliei a terminat sezonul trecut pe locul 15 în Premier League și a încasat 71 de goluri în 38 de partide.

Ionuț Radu, împrumutat de Inter la AFC Bournemouth pentru un sezon

Cei de la AFC Bournemouth au anunțat pe rețelele de socializare transferul portarului român.

„Suntem încântați să confirmăm împrumutul portarului Andrei Radu. Ne bucurăm să te avem cu noi, Andrei!”, au scris cei de la Bournemouth pe contul de Twitter.

 

În cazul în care va demonstra la noua sa echipă, aceasta are o opțiune de transfer definitiv, în schimbul a 8 milioane de euro.

Suporterii noii sale echipe vor avea prima oportunitate de a-l vedea pe Radu la amicalul de pe teren propriu, de sâmbătă, cu Atalanta.

Gruparea condusă pe bancă de Andoni Iraola nu îi garantează neapărat locul de titluar lui Radu, deoarece între buturile echipei din Anglia se află Neto, goalekeeper-ul de 34 de ani trecut pe la Valencia sau Juventus.

Ionuț Radu și-a petrecut ultimele 6 luni din carieră apărând poarta lui Auxerre, fiind împrumutat în Ligue 1. Goalkeeper-ul a adunat 17 partide pentru echipa din Hexagon și a reușit să-și păstreze poarta intactă de 5 ori.

Web design © 2024 Știrea ta