Leo Borlovan

Leo Borlovan, la Timișoara. Foto – Cornel Putan

Leo Borlovan dă toate calculele peste cap și câștigă Super Rally-ul de la Timișoara

Timișoreanul de doar 22 de ani, Leonard Borlovan (Funyo SP05 EVO), a dat toate calculele peste cap și a câștigat etapa a 4-a din Campionatul Național de Super Rally, desfășurată în wekendul 11-12 august, în Timișoara.

Podiumul Trofeulului Profi Timișoara a fost completat de francezul Jerome France (Nova Proto NP03), campionul ultimelor două ediții, care a preluat șefia provizorie a clasamentului Open, și Mihai Leu.

Bogdan Duma (Radical SR3 RSX), liderul de dinaintea acestei runde, a greșit pe finalul manșei a doua de concurs și a terminat doar pe 6. Astfel, înaintea ultimelor două runde, Jerome France are 68 de puncte în fruntea clasamentului Open, urmat de Bogdan Duma, 65.

Podium Super Rally Timisoara
Podiumul Open de la Trofeul Profi Timișoara

Leo Borlovan dă toate calculele peste cap și câștigă Super Rally-ul de la Timișoara

Câștigătorul rundei s-a arătat foarte încântat de acest succes, mai ales că a fost realizat în fața propriilor suporteri, dar și cu o mașină mult inferioară favoriților.

„Nu am mai avut așa un concurs în Timișoara și m-am simțit extraordinar. Nu vizam victoria, dar am luat-o pas cu pas, am încercat diferite strategii de setup la mașină, pentru că fiind mai mare, mai grea, eram în dezavantaj în fața favoriților. Am vrut să scot tot ce pot din ea și la final am reușit. La Timișoara am vrut neapărat să particip, pentru că am vrut să-mi reprezint urbea într-un eveniment foarte bine mediatizat. Astfel, mă bucur că i-am făcut mândri și pe timișorenii mei”, a declarat Leo Borlovan pentru stireata.ro.

Campionatul Național de Super Rally este organizat de Asociația Club Sportiv AMC Racing – AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport.

Trofeul Profi Timișoara a fost un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

Sponsori și parteneri:
• Superbet
• KIA România
• Romgaz
• Popescu și Asociații
• United Media
• Kiss FM

Următoarea etapă din Super Rally va avea loc în perioada 15-16 septembrie, la Craiova.

CITEȘTE ȘI: „CAMPIONII SUNT PE CIRCUIT, NU PE ȘOSELE!”, EDIȚIA A 5-A. CINE SUNT CÂȘTIGĂTORII

Web design © 2024 Știrea ta