Masters: Judd Trump isi trece in palmares primul titlu din 2023

Englezul Judd Trump a castigat, duminica, editia 2023 a Mastersului de la Londra, turneu invitational la care au participat cei mai buni 16 jucatori de snooker din lume la ora actuala.

In aceste conditii, Judd Trump este cotat cu 5.50 sa castige si Campionatul Mondial, la Unibet, dupa Ronnie O’Sullivan, cotat cu 5.00 pentru aceeasi performanta.

Trump. 33 de ani, l-a invins in finala pe galezul Mark Williams, cu 10-8, dupa ce a revenit de la 7-8, bifand astfel al doilea titlu la Masters, dupa cel din 2019.

Dupa prima sesiune disputata dupa-amiaza, Trump a intrat la cabine cu un avantaj de doua frameuri, scor 5-3, avantaj pe care l-a mentinut si dupa cele doua frameuri din sesiunea decisiva.

Din acest moment, Williams a fortat si a intors rezultatul in urma castigarii a trei frame-uri la rand, astfel ca galezul trecea, pentru a doua oara, in avantaj, scor 7-6. Trump a egalat, dupa un frame extrem de disputat, apoi Williams a revenit la conducere, dupa un break de peste 100 de puncte, moment in care galezul nu s-a mai putut concentra pentru final si a cedat trei frameuri la rand, suficient pentru ca Trump sa castige.

Williams nu mai fusese intr-o finala de Masters din 2003, cand obtinea titlul in fata scotianului Stephen Hendry, al doilea din palmares, dupa cel din 1998, de asemenea in fata lui Hendry.

Galezul de 47 de ani (48 implineste in luna martie) a mai pierdut o finala de Masters, in 2002, contra regretatului Paul Hunter, dar daca ar fi castigat acum ar fi devenit cel mai batran campion la Masters vreodata, eclipsand performanta lui Stuart Bingham, care avea 43 de ani si 243 de zile cand a castigat titlul in 2020.

Web design © 2024 Știrea ta