Microsoft a pierdut șefia în topul companiilor listate la bursă

Microsoft a pierdut șefia în topul companiilor listate la bursă

Microsoft a fost detronată din topul celor mai valoroase companii din lume, producătorul de cipuri Nvidia preluând sefia în lume, scrie Reuters.

Microsoft a pierdut șefia în topul companiilor listate la bursă

Acțiunile companiei au urcat marți cu 3,5%, până la 135,58 dolari, ceea ce a făcut capitalizarea sa bursieră să ajungă la 3.335 de miliarde de dolari, la doar câteva zile după ce a depășit Apple.

Valoarea bursieră a Microsoft a fost de 3.317 miliarde de dolari, în condițiile în care acțiunile sale au scăzut cu 0,45%.

Acțiunile Apple au alunecat cu peste 1%, lăsând valoarea sa la 3.286 de miliarde de dolari.

Microsoft a pierdut șefia în topul companiilor listate la bursă

Creștere cât Lockheed Martin

Creșterea de marți a ridicat acțiunile Nvidia la un nivel record și a adăugat peste 110 miliarde de dolari la capitalizarea sa bursieră, echivalentul întregii valori a Lockheed Martin, unul dintre cei mai mari producători de armament din lume.

Creștere masivă

Valoarea de piață a companiei a urcat de la 1.000 de miliarde de dolari la 2.000 de miliarde de dolari în doar nouă luni, în februarie, în timp ce în iunie a avut nevoie de puțin peste trei luni pentru a atinge 3.000 de miliarde de dolari.

De ce e specială

Creșterea uluitoare a valorii de piață a Nvidia în ultimul an a devenit emblematică pentru o frenezie de pe Wall Street determinată de optimismul privind tehnologia emergentă de inteligență artificială.

Acțiunile Nvidia aproape că s-au triplat până acum în acest an, comparativ cu o creștere de aproximativ 19% a acțiunilor Microsoft, cererea pentru procesoarele sale de top depășind oferta.

Nvidia deține o cotă de 80% pe piața cipurilor pentru antrenarea sistemelor de inteligență artificială. Alți concurenți ai săi sunt producătorii de cipuri Advanced Micro Devices (AMD), Broadcom și Marvell.

CITEȘTE ȘI

UN NOU BUTON PE TASTATURI. VIDEO CU PREZENTAREA

AlphaGeometry – ultima inovație în AI de la Google

Web design © 2024 Știrea ta