Istvan Kovacs si Klopp

Notele primite de Istvan Kovacs după prestaţia de pe Anfield

Istvan Kovacs (38 de ani) a arbitrat manșa tur din optimile de finală, Liverpool – Real Madrid, scor 2-5, din Champions League.

Manchester City este principala favorită la câștigarea trofeului, având cota 2,25 la Superbet, urmată de Bayern Munchen, cotă 5,00 și Real Madrid, cotă 7,00.

După o repriză în care a arbitrat magistral, Istvan Kovacs a avut mai mult de muncă în a doua repriză.

Cea mai controversată fază a meciului s-a produs în minutul 53, când a decis să lase jocul să continue, după un duel între Carvajal şi Darwin Nunez.

Reluările au arătat că spaniolul a pus mâna pe Nunez în timpul săriturii, iar părerile legate de acordarea unui penalty au fost împărțite.

„Start lent de repriză pentru Liverpool, dar nu trebuia penalty aici? Jucătorii au dreptate să ceară, dar faza nu a fost verificată nici la VAR. Se poate vedea clar cum Carvajal îl împinge pe Nunez în momentul în care sar la cap.”, a scris Daily Mail.

„Nunez este împins cam ușor din spate de Carvajal și este dezechilibrat. Liverpool cere penalty. Istvan Kovacs nu este de aceeași părere și nu verifică la VAR.”, a scris și The Guardian.

„Nunez cere un penalty. A considerat că a fost împins de Carvajal, dar arbitrul spune că nu s-a întâmplat nimic. Ar fi fost un penalty foarte ușor acordat…”, susțin cei de la The Independent.

„Dani Carvajal părea că îl împinge pe Darwin Nunez în timp ce acesta se afla în săritură. Jocul s-a reluat, așa că VAR-ul nu mai intervine aici.”, au punctat și cei de la BBC.

Astfel, în celebrele publicații internaționale, Istvan Kovacs a primit note între 6 și 6,5 pentru prestația de pe Anfield.

6 în L’Equipe
6,5 în Gazzetta dello Sport
6,5 în Corriere dello Sport
6 în Daily Mail

De cealaltă parte, spaniolii au fost convinşi că românul a procedat corect. „Cei care mă cunoașteți știți bine că nu îmi place de Istvan Kovacs, dar astăzi trebuie să retrag. Arbitrul român a fost fantastic azi din toate punctele de vedere”, a scris Pavel Fernandez, pe contul său de Twitter.

Ion Crăciunescu spune că Istvan Kovacs a greşit

Ion Crăciunescu a spus că Istvan Kovacs trebuia să acorde penalty pentru Liverpool, la duelul dintre Carvajal şi Nunez. „E împingere cu o mână. Împingerea aceea e fault oriunde. E penalty, îmi pare rău pentru Kovacs! Dacă nici asta nu e împingere, atunci ar trebui scoasă din legile jocului”, a spus Ion Crăciunescu pentru gsp.ro.

Web design © 2024 Știrea ta