Politolog rus propune bombardarea României. „Au devenit aroganți”

Dmitri Evstafiev, politolog rus, a fost prezent într-o emisiune moderată de propagandistul Vladimir Soloviov la televiziunea de stat, în care a declarat că bazele militare din România ar trebuie să fie bombardate pentru că românii „au devenit aroganți”.

Profesorul și politogul rus Dmitri Evstafiev, invitat des în platoul televiziunii de stat Russia-1 pentru a discuta despre războiul din Ucraina, pe care Moscova îl numește în retorica oficială „operațiune militară specială”, a făcut o amenințare țării noastre pentru ajutorul trimis Kievului, notează Hotnews.ro.

Politolog rus propune bombardarea României. „Au devenit aroganți”

„Bombardarea este obligatorie! Încep să fiu de acord cu Vladimir Rudolfovici (Soloviov). Dar nu aș bombarda Polonia acum. Trebuie să negociem cu ei în viitor”, a spus Evstafiev.

„I-aș bombarda pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți”, a continuat propagandistul.

„Românii au început în mod evident să fie aroganți. Și pe români i-aș pune la locul lor. I-aș bombarda, dar nu așa cum este lovită Gaza acum. Am putea să o facem mai ușor, nu e nevoie ca în Gaza. Dar câteva baze militare românești le-aș bombarda. Aceste baze, folosite pentru ajutorul militar, muniție și altele”, a mai spus Evstafiev la televiziunea de stat.

În vară, când Moscova era vizată de atacuri cu drone, tot în emisiunea lui Vladimir Soloviov, Evstafiev a făcut o afirmație ciudată, susținând că Occidentul vrea să divizeze Rusia, promițând să aprovizioneze regiunile sale cu „Nutella, drumuri asfaltate și vase de toaletă”.

Vladimir Soloviov. Foto WillWest News Profimedia Images

În 2022, Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui rus Vladimir Putin, cerea atacarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România, unde sunt antrenate trupele ucrainene și aerodromurile în care ajunge ajutor militar pentru forțele Kievului.

Centrul European de Instruire F-16 din România, care va funcționa în Baza Aeriană 86 Fetești, a fost inaugurat oficial luni, unde pentru început se vor antrena piloți din țara noastră, iar în viitor piloții ucraineni.

Olanda a trimis deja primele cinci avioane de luptă F-16 în România, pentru a fi folosite la pregătirea piloţilor ucraineni.

CITEȘTE ȘI CNN: „CEA MAI PERICULOASĂ FEMEIE DIN LUME”

Web design © 2024 Știrea ta