Prima reacție a lui Călin Donca, după ce a fost arestat pentru 30 de zile

Milionarul Călin Donca a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către DNA Brașov, fiind acuzat de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. 

Călin Donca avea afaceri în domeniul energiei și în agricultură, ceea ce i-a adus venituri foarte mari, fiind în top 500 cei mai bogați români. Conform anchetatorilor, împreună cu mai multe persoane apropiate, ar fi pus pe picioare un proiect economic, conform brasov.net

Mai exact, aceștia și-ar fi creat propria monedă virtuală și au efectuat mai multe operațiuni de manipulare a pieței de capital, promovând, în mediul online, informații care nu erau veridice, conform cărora, suma care era investită era recuperată chiar și de 100 de ori mai mult.

Prima reacție a lui Călin Donca, după ce a fost arestat pentru 30 de zile
Calin Donca, arestat

De pe urma acestui plan, s-ar fi obținut suma de aproximativ 700.000 de dolari. Mai mult decât atât, este cauzat și de faptul că, folosindu-se de acte false, a scos din firma mai bine de 1,7 milioane de solari, sumă pe care a folosit-o pentru achiziționarea mai multor bunuri de lux.

Prima reacție a lui Călin Donca, după ce a fost arestat pentru 30 de zile

Conform sursei citate, întrebat câte persoane a înșelat și dacă regretă ceea ce a făcut, Călin Donca a negat acuzațiile, răspunzând „Niciuna. Dacă n-am înșelat…”.

Conform lui Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca, la dosar, „nu există nicio plângere penală” și nu există nicio faptă prin care să fie demonstrate înșelăciunile de care este acuzat. „Din punctul nostru de vedere se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale, astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică”, a mai spus acesta.

În urma perchezițiilor care au fost făcute la casa familiei Donca, milionarul a rămas fără trei mașini de lux: McLaren, BMW i7 și o altă mașină marca  BMW.

Orianda Donca, soția lui Calin Donca, este și ea implicată în neregulile de care este acuzat milionarul, dar este cercetată în libertate, pentru a putea rămâne acasă cu cei 5 copii ai lor. Ea este cea care se ocupă și de educația lor, deoarece au decis să îi retragă de la școală, pentru a-i educa acasă.

CITEȘTE ȘI Taverna Racilor, din Herăstrău, închisă de inspectorii ANPC. Reacția lui „Pescobar”

Web design © 2024 Știrea ta