Primarul din Iași, atac dur la adresa LPF: „Se pare că Liga 1 promovează Gheboasă!”

Mihai Chirica, primarul Minicipiului Iași, a transmis mai multe mesaje dure la adresa conducătorilor fotbalului românesc, după meciul pierdut de Poli Iaşi cu 4-1, în Copou, cu Universitatea Craiova.

”Chiar nu merită să faci fotbal în Liga 1. Este o pierdere de timp şi resurse. Ruşine! De astăzi nu mai vorbesc de Liga 1, aştept ziua în care hoţia nesimţită va lăsa sportul din România sa performeze. Până atunci mă voi ocupa de sportul pentru copii! Din nou, să vă fie ruşine celor care vă ocupaţi de Liga profesionistă din România!”, a scris pe Facebook edilul Iasului.

Ulterior, Mihai Chirica a avut o nouă postare, vorbind de ”o jăcmăneală la drumul mare”.

”Copii de 7 şi 8 ani strigă Hoţule, hoţule ! Bănui că veniseră să vadă o competiţie sportivă, nu o jăcmăneală de drumul mare! Îmi este ruşine pentru trauma prin care trec aceşti copii. Dacă acesta este fotbalul de liga 1 în România, dacă asta organizează această ligă şi dacă credeţi ca eu mai stau cu voi la masă, vă înşelaţi! Sport pentru copii!”, a afirmat edilul ieşean.

El a revenit cu o a treia postare, scriind pe Facebook: ”Se pare că liga 1 promovează Gheboasă! Bănui ca acolo ne vreţi copiii! Vom căuta alte sporturi!”.

Târziu în noapte, primarul a șters mesajele de mai sus, explicându-și gestul astfel: „Am depostat pentru că eu nu vorbesc despre etnie ci despre rolul sportului in educarea copiilor noștri. Mai avem multe, prea multe de făcut,  ca să avem iarăși performanță”.

Poli Iași – Universitatea Craiova, scor 1-4

Universitatea Craiova a învins-o clar pe Politehnica Iaşi, cu scorul de 4-1 (0-1), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 5-a a Superligii.

Echipa oaspete a făcut o primă repriză slabă şi era condusă la pauză prin golul înscris de Alin Roman (44), din lovitură liberă, mingea fiind deviată.

Situaţia din teren s-a schimbat în repriza secundă, după ce Roman a primit al doilea cartonaş galben (59), pentru lovirea cu cotul asupra lui Ştefan Baiaram. Universitatea a preluat controlul jocului şi a marcat de patru ori, prin Jovan Markovic (66), Andrei Ivan (78), Mitriţă (90) şi Ante Roguljic (90+4).

Mitriţă a marcat primul său gol de la revenirea la Universitatea, iar echipa olteană a urcat pe locul secund in clasament, după acest succes.

Poli Iaşi rămâne cu o singură victorie și patru înfrângeri și urmează să se deplaseze la Farul, campioana en-tire.

Web design © 2024 Știrea ta