Răsturnare de situație în dosarul lui Mario Iorgulescu. Procesul s-a incheiat

La Curtea de Apel București s-a încheiat procesul în care a fost judecat Mario Iorgulescu, condamnat în primă instanță la 15,8 ani de închisoare în urma accidentului provocat în septembrie 2019.

Verdictul Curții de Apel se va da pe 11 octombrie, dar la ultima înfățișare avocații au contestat acreditarea Spitalului Elias pentru prelevarea probelor de sânge și au cerut schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă.

Gino Iorgulescu a spus la ieșirea de la proces că „fiul meu nu s-a drogat. Cine spune asta minte”

La rândul său, Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, susține că victima a fost persoana drogată în seara de 7 septembrie 2019.

„Victima era de 10 ori mai drogată decât Mario. Era în Audi, nu în Dacia. S-au spus multe neadevăruri. Mario a fost linșat mediatic. Mario nu a fost vinovat nici măcar de accident. Ceea ce s-a prezentat în acest caz a fost în fapt un linșaj mediatic. Nu este oarecum necorespunzător adevărului, ci întru totul necorespunzător adevărului.

Mario nu era drogat! Procurorii și judecătorii știau și asta e grav din perspectiva sistemului de justiție. O persoană poate fi considerată drogată, dacă analizele de sânge ar evidenția asta. Există o expertiză extrajudiciară efectuată de un fost doctor la INML, specializat în rapoarte toxicologice, care după ce a studiat raportul a spus că tot ceea ce au relatat procurorii și judecătoarea de pe fond este nereal.

Lui Mario Iorgulescu, acea cantitate de substanță i s-ar fi găsit numai în urină, nu și în sânge! Au fost prelevate și probe din sânge, dar s-au găsit numai în urină! Nu se putea găsi numai în urină decât dacă proba ar fi fost contaminată. 

Aici apar suspiciunile că acest proces a fost o manoperă brutală de condamnare a familiei Iorgulescu, probabil contra domnului Gino Iorgulescu”, a fost varianta susținută de Virgil Boglea la Sport Total FM, citat de Fanatik.

Răsturnare de situație în dosarul lui Mario Iorgulescu
Răsturnare de situație în dosarul lui Mario Iorgulescu

Avocatul mai spune că prelevarea probelor s-a făcut nelegal: Instituția nu avea autorizare să facă prelevarea probelor, Mario era în pragul morții și nu-și putea da consimțământul și nici polițist nu era acolo. La alcool, pe cale de consecință, aceeași situație. Nici nu avea cum să aibă o alcoolemie cum au spus în raport.

A mâncat înainte de a pleca la drum și nu se poate stabili decât în faza de excreție, nu absorbție. În plus era coerent când a vorbit la telefon înainte cu puțin timp de accident.

Lumea poate nu știe nici cum s-a produs accidentul. Mario, din instinct a tras spre stânga, iar pe mijlocul drumului era un scuar nesemnalizat, iar din acel scuar a fost aruncat pe sens opus. Practic, nici nu a fost vina lui în producerea accidentului. Sunt camere de vederi care au înregistrat tot”.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, după ce părinţii săi l-au scos  din ţară cu un avion privat, imediat după accident.

Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Ginp Iorgulescu, nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

Răsturnare de situație în dosarul lui Mario Iorgulescu. Cum s-a petrecut accidentul

Tragedia a avut loc după o petrecere la care  a participat în seara zilei de 8 septembrie 2019. Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, a aflat că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. Potrivit martorilor, s-a certat continuu la telefon cu fosta iubită, era nervos şi ţipa, însă i-a promis gazdei că nu se va urca la volan în starea în care se afla.

După terminarea petrecerii, în jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

Prin București a gonit cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu). În intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I.

Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Șoferul din cealaltă maşină a fost găsit aruncat pe jos, potrivit relatărilor martorilor.

După accident, la câteva zile, Mario Iorgulescu a fost transferat de către familie în Italia, cu un avion privat, şi internat într-o clinică.

Trimis în judecată, în lipsă, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, pe 10 februarie 2023,la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

CITESTE SI Accidentul de la 2 mai – Vlad Pascu, adus cu mascații la DIICOT. Mama lui, reținută pentru santaj

Web design © 2024 Știrea ta